Sodan aikainen sotilassairaala kaivetaan esiin Inarissa

Yleisökaivaukset toisen maailmansodan aikaisella saksalaisten sairaala-alueella Inarissa alkavat elokuussa.

Lapin synkkä kulttuuriperintö -projekti (Helsingin ja Oulun yliopistot) ja saamelaismuseo Siida järjestävät yhdessä kaivaukset toisen maailmansodan aikaisella saksalaisten sairaala-alueella Inarissa 1.–5.8.2016. Toivotamme vapaaehtoiset tervetulleiksi ottamaan osaa kaivauksiimme, joko yhdeksi päiväksi tai vaikka koko viikon ajaksi (päivittäinen kaivausaika klo 10–12 ja 13–15).

Vapaaehtoiset tulevat ottamaan osaa Lapin sodan aikana vuonna 1944 poltetun saksalaisten sotilassairaala-alueen raunioiden kaivamiseen ja dokumentoimiseen.  Toisen maailmansodan aikaisia sairaala-alueita ei ole aiemmin tutkittu arkeologisesti Suomessa tai muuallakaan Euroopassa. Tiedämme haastatteluista, että saksalaisten sotilaiden lisäksi kohteella hoidettiin myös inarilaisia ja kohde on tärkeä osa paikallista kulttuuriperintöä: paikkakuntalaiset ovat tunteneet kohteen aina, mutta kulttuuriperintöviranomaisilla ei ollut mitään tietoa kohteesta ennen vuotta 2015.

Kesän 2016 tutkimusten päätavoitteina on dokumentoida ja analysoida kohteen rakenteita ja tilanjakoa sekä tutkia millaista esineellistä materiaalia kaivauksissa löytyy.

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti