Adam-tutkimus paljastaa ammatti- ja järjestölehtien voiman

Aikakausmedian teettämä yhteistutkimus ammatti- ja järjestölehdistä kertoo 5500 lukijan mielipiteet tutkimuksessa mukana olleista lehdistä. Yhdistysten ja liittojen ykkösmaassa Suomessa tämän lehtiryhmän lehdet tavoittavat verkostot, joissa on mukana satojatuhansia ammattilaisia, järjestöaktiiveja ja harrastajia.

Huomatuimmat mainokset ammatti- ja järjestölehdissä tukeutuivat vahvasti lehden sisältöön. Kolmannes lukijoista perehtyy mainoksiin tarkasti ja yli 40 prosenttia lukee osan mainosten sisällöstä. Yli kolmannes lukijoista innostuu mainoksen perusteella kokeilemaan tuotetta tai palvelua.

Kaikkien tutkittujen lehtien mainosten keskihuomioarvo on 50 prosenttia. Vaihteluväli oli 46 – 83 prosenttia.

Ammatti- ja järjestölehteä luetaan pääosin kotona, ja yli 90 prosenttia lukee lehden jokaisen numeron. Yhdeksän kymmenestä lukee mieluiten paperilehteä. Näistä  kolmannes arvostaa myös sähköisen sisällön tuomaa lisäarvoa painetun lehden rinnalla.

Enemmistö lukijoista  Adam-tutkimuksen vastaajista oli naisia (64,5 %), yli 30 000 asukkaan kaupungeissa eri puolella Suomea asuvia (40,3%), yli 50 ikävuoden ylittäneitä (57 %) ja korkeakoulun suorittaneita (53,2 %).

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti