Asunnon vuokraus

Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on vakituisessa vuokrakäytössä ainakin 14 000 mökkiä. Kaikkia mökkejä ei kuitenkaan tilastoissa näy, sillä monet vuokraavat mökkiään vain satunnaisesti. Mökkejä seisoo myös tyhjillään koko kesän. Nyt olisikin erinomainen aika laittaa mökki vuokralle, sillä kesä on mökkivuokrauksen kulta-aikaa.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokratuloja ilmoittaa yli 80.000 sijoittajaa enemmän kuin kuusi vuotta sitten

Verohallinnon mukaan vuokratuloja tai -tappioita ilmoittaneiden määrä kasvoi 25 prosenttia vuosina 2014–2020. Vuonna 2020 vuokraustoiminnasta teki ilmoituksen 415 000 ihmistä, kun vuonna 2014 ilmoittajia oli 333 000 henkilöä. Veroilmoituksen tarkistamisen ja täydentämisen aika on suurimmalla osalla nyt, mutta monelle asuntosijoittajalle vuokratuottojen ilmoittaminen on uusi asia.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Historiallinen käänne: Pääkaupunkiseudun vuokrat ovat laskeneet jo kesästä lähtien

Pääkaupunkiseudun vapaarahoitteisen vuokra-asuntojen vuokrat ovat Tilastokeskuksen mukaan laskeneet jo heinäkuusta alkaen. Vuoden takaiseen tammi-maaliskuun jaksoon verrattuna vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,2 %. Muualla Suomessa nousua on ollut 0,7 % vuodessa.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Rakli: Rakennuskustannusten nousu vaikeuttaa vuokra-asuntojen tuotantoa

Vuokrien lähitulevaisuuden nousuodotukset ovat pääkaupunkiseudulla maltillisempia kuin kertaakaan aiemmin Raklin teettämien vuokrabarometrin historiassa. Tampere ja Turku ylläpitävät asemiaan vahvimman vuokrakehityksen alueina. Rakennuskustannusten nousun nähdään vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen tuotantoa merkittävästi.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Ammattisijoittajat varoittavat sijoitusasuntokuplasta

Uusia asuntoja on rakennettu viime vuosina niin paljon, että isot asuntosijoittajat varoittavat vuokra-asunnoista syntyvän hetkellisesti ylitarjontaa. Jos vuokra-asunnoista tulee jossain ylitarjontaa, se tarkoittaa sitä, että siellä vuokrat eivät jatka nousuaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Tarvitaanko lyhytaikaiseen vuokraamiseen lakimuutosta?

Miten Airbnb näyttäytyy taloyhtiössä? Miten nykyinen lainsäädäntö suhtautuu lyhytaikaiseen vuokraamiseen? Miksi lakimuutosta tarvitaan? Kiinteistöliiton tuorein podcast keskittyy näihin kysymyksiin.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Miten vuokraan asunnon sotaa pakenevalle ukrainalaiselle?

Miten vuokranantaja voi halutessaan majoittaa tai vuokrata asuntoa mahdollisille sotaa pakeneville ukrainalaisille? Suomen Vuokranantajat kertoo, kuinka toimia.

Lue lisää
Asunnon vuokraus

Vuokranantaja ei saa kysellä henkilökohtaisuuksia

Vuokramarkkinoilla on erikoinen tilanne. Samalla, kun vuokranantajien asiattomat kysymykset vuokralaisille ovat vähentyneet, vuokralaiset ovat alkaneet kertoa itse omasta yksityiselämästään yhä avoimemmin. Ilmiö näkyy erityisesti sosiaalisen median asunnonhakuilmoituksissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Suomen Vuokranantajat: Suunnitelmat verotuksen kiristämiseksi kannattaa nyt haudata

Suomen Vuokranantajat on tyytyväinen hallituksen esitykseen kotitalouksien velkaantumisen hillitsemiseksi. Lakiluonnoksessa esitetään taloyhtiölainojen rajaamista 60 prosenttiin asunnon myyntihinnasta ja enimmäismaksuajaksi 30 vuotta. Tämän lisäksi ensimmäisen viiden vuoden aikana taloyhtiölainoissa ei saisi olla lyhennysvapaita.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Mistä sijaisasunto putkiremontin ajaksi?

Isoissa kaupungeissa kalustetun väistöasunnon voi löytää nopeasti. Taloustaito-lehti muistuttaa artikkelissaan, että vahinkotilanteissa uusi asunto ja kustannukset kannattaa hyväksyttää etukäteen vakuutusyhtiöllä korvauksien saamiseksi.

Lue lisää

Sivu 1 / 39

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti