Energia

Ajankohtaista Asuminen Energia Koti ja ympäristö Talotekniikka Vinkit Yleinen

Vanhan kerrostalon viilentämiseen tarjolla vaihtoehtoja

Helteiset säät lisäävät asukkaiden kiinnostusta taloyhtiön jäähdyttämiseen. Kun viilentävän ilmalämpöpumpun asentaminen vanhaan kerrostaloon ei onnistu,

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kotitalouksille opas lämpöpumppujen käytöstä ja huollosta

Lämpöpumppujen määrän jatkuvasti lisääntyessä, on tärkeä huolehtia niiden oikeasta käytöstä ja huollosta. Kotitalouksien tiedon tarpeeseen on nyt tulossa helpotusta. Motiva on julkaissut yksityiskohtaisen lämpöpumppujen huolto-ohjeen sekä lyhyen kotitalouksille suunnatun tiivistelmän ohjeistuksesta.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Taloyhtiöt rakentavat latausasemia kiihtyvään tahtiin − Suomi paransi asemiaan kansainvälisessä vertailussa

Taloyhtiöiden into rakentaa latausvalmius sähköautoille räjähti käsiin viime vuonna. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukseen ARAan tulleiden avustushakemusten määrä lähes tuplaantui edellisvuodesta. Suomi sijoittuu nyt sähköautoilun kehittyneisyyden kansainvälisessä vertailussa kärkikymmenikköön.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Energiaremontit puhuttavat yhtiökokouksissa

Energiaremontit ovat asialistalla monen taloyhtiön yhtiökokouksessa tänä keväänä. Aihe puhuttaa energian kallistumisen ja ympäristövaikutusten vuoksi. Valtio lisäsi viime viikolla ARA:n jakamien energia-avustusten määrää merkittävästi, joten kannustimet remontteihin ovat kunnossa. Energiatehokkuuden parantaminen ei kuitenkaan aina vaadi putkiremonttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

EU ajaa kieltoa nykyisille ilmalämpöpumpuille. Syynä tiukempi sääntely käytettäville kylmäaineille

EU-komissio ehdottaa tiukempaa sääntelyä F-kaasuille, joilla ilmalämpöpumput toimivat. Se rajoittaisi uusien nykyisenkaltaisten ilmalämpöpumppujen asentamista. Jo asennettuja ilmalämpöpumppuja ei tarvitse kuitenkaan poistaa käytöstä.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kuluttaja-asiamies vaatii muutoksia Helenin kaukolämmön hinnankorotuspolitiikkaan

Energiayhtiö Helen korotti syksyllä 2021 kaukolämmön hintaa tuntuvasti ja suututti ison osan asiakkaistaan. Kuluttaja-asiamies tarkasteli Helenin tekemiä korotuksia kaukolämpöenergian hintaan sekä sopimusvesivirtoihin. Kuluttaja-asiamiehen tulkinnan mukaan kaukolämmön kokonaislasku saisi kasvaa vuodessa korkeintaan 15 % ja muutoksista vesivirrassa on kerrottava hyvissä ajoin.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Kadunvarsilatauspisteiden puute hidastaa sähköautojen yleistymistä

Kadulla sähköauton latauspisteen asennus maksaa enemmän kuin esimerkiksi parkkihalleissa. Lisäksi laitteet ovat talvikunnossapidon ja jalankulun tiellä. Maailmalla ongelmaa on ratkottu monin eri tavoin ja niistä Suomessakin voisi ottaa oppia uusia ratkaisuja pohdittaessa.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Energiaremonttien kysyntä kasvaa

Kohonneet lämmityskustannukset ja kiristyvät energiavaatimukset ovat kasvattaneet energiaremonttien kysyntää. Talouselämä-lehti kertoo, että ilmiö on havaittu myös alan palveluja tarjoavissa yhtiöissä.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

HS: Taloyhtiö halusi sähköautoilleen latauslaitteet – naapuriyhtiöt eivät suostuneet

Sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta haaveilevan taloyhtiön lataushaaveet voivat kaatua esimerkiksi yhteiseen korttelimuuntajaan, kertoo taloyhtiöiden sähköauto-ongelmia hiljattain selvittänyt Helsingin Sanomat.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Nyt on jo kiire, jos haluat ilmalämpöpumpun kesäksi

Ilmalämpöpumppujen kysyntä kasvaa edelleen hurjaa vauhtia. Nyt on jo kova kiire, mikäli mielii saada ilmalämpöpumpun vielä kesäksi. Kova kysyntä aiheuttaa myös nousupaineita hinnoille.

Lue lisää

Sivu 1 / 36

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti