Isännöinti

Ajankohtaista Isännöinti

Isännöintipalvelujen laskutus on taloyhtiöille epäselvää

Taloyhtiöissä on runsaasti epävarmuutta liittyen isännöintipalvelujen laskutukseen. Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n jäsenilleen tekemän kyselyn perusteella vain joka viides oli täysin tyytyväinen laskutuksen selvyyteen ja joka neljäs melko tai hyvin tyytymätön.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Isännöitsijäntodistus kannattaa lukea huolella

Isännöitsijäntodistus on asuntokaupan kivijalka, jonka faktojen pohjalta tulisi tehdä myös lopullinen ostopäätös. Isännöitsijäntodistuksesta tulisi selvitä asuntokohtaiset tiedot, lainat ja selvitys taloyhtiön taloustilanteesta sekä listaus tehdyistä, käynnistyvistä ja suunnitteilla olevista remonteista. Jos niistä ei saa selkoa, kannattaa kaupantekoa miettiä entistä tarkemmin.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Valtava määrä taloyhtiöitä on vaihtanut isännöintitoimistoa

Helmikuussa 2021 kärjistynyt kartellikohu mullistaa Kauppalehden mukaan isännöintiä, sillä alan suuret ovat menettäneet useita satoja taloyhtiöasiakkaita. Yrityskaupoissakin on liikahtanut tuhansia taloyhtiöasiakkaita.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

IS: Petollinen isännöitsijä hankki lisätuloja kavaltamalla taloyhtiöiden rahoja

Pienellä eteläsavolaisella paikkakunnalla vuosikymmenet toiminut ammatti-isännöitsijä on tuomittu vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kavalluksista. Etelä-Savon käräjäoikeus määräsi hänet liiketoimintakieltoon neljäksi vuodeksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Kiinteistöliitto muistuttaa hallituksia seuraamaan talouttaan

Kiinteistöliitto Keski-Suomen toiminnanjohtaja Hannu Mähönen neuvoo taloyhtiöiden hallituksia valvomaan riittävällä tarkkuudella niin isännöitsijän toimintaa kuin taloyhtiön taloutta ja talousarvion toteutumista taloyhtiössä. Seurannalla väärinkäytöksiin voidaan puuttua nopeammin.

Lue lisää
Isännöitsijän tehtävät Ajankohtaista Isännöinti

Mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu?

Vaikka isännöitsijä toimijana on tuttu niin yhtiön hallitukselle kuin asukkaillekin, monille voi olla epäselvää, mitä isännöitsijä käytännössä tekee.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Tietosuojavaltuutettu puuttui isännöitsijän vaalimainontaan − käytti osakasrekistereitä luvatta

Isännöintiyrityksensä hallinnoimia taloyhtiöiden osakastietoja omaan vaalimainontaansa käyttänyt hämeenlinnalainen kunnallispoliitikko ei saa tietosuojavaltuutetulta sanktioita henkilörekisterin väärinkäytöstä. Tietosuojavaltuutetun toimisto kertoo Hämeen Sanomille antaneensa ohjeistusta yritykselle ja yritys on otettu toimiston seurantaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Isännöintiliitto tuomitsee alan epäeettisen toiminnan ja kehottaa tuomaan sidonnaisuudet avoimesti esille

Maanantaina Yle uutisoi isännöintiyrityksestä tehdyistä kanteluista, joissa Isännöinnin Auktorisointi ISA ry oli antanut isännöintiyritykselle varoitukset isännöinnin esteellisyydestä. Kahdessa eri tapauksessa isännöintiyrityksen työntekijöitä oli valittu taloyhtiön hallitukseen. Kyseiset työntekijät eivät olleet jäävänneet itseään, kun taloyhtiön isännöinnin jatkosta päätettiin ja valinta kohdistui hallituksen jäsenten työnantajaan. Isännöintiliitto tuomitsee jääviyden ohittamisen.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Iso isännöitsijätoimisto sai jo toisen varoituksen epäeettisestä toiminnasta – ei seuraamuksia

Isännöintiala vahtii alan yritysten toimintaa. Yle kertoo artikkelissaan, että pelisääntöjen rikkomisesta ei kuitenkaan seuraa käytännössä mitään ja varoitusten saaneiden yritysten nimet salataan.

Lue lisää
Isännöinti

Isännöinnin pitää tuottaa taloyhtiölle lisäarvoa

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toiminnanjohtajana Juuso Kallio kehottaa Turun Sanomissa julkaistussa kirjotuksessaan taloyhtiöitä tutustumaan Kiinteistöliiton, Isännöintiliiton ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA:n julkaisemaan yhteiseen suositukseen taloyhtiöiden hyvästä hallintotavasta. Se täydentää aiemmin julkaistuja taloyhtiöiden hyvää hallintotapaa koskevia suosituksia ja antaa ohjeita parempaan yhteistyöhön isännöitsijöiden kanssa.

Lue lisää

Sivu 1 / 14

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti