Kiinteistönvälitys

Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönvälitys Talous

Hypo: Asuntokauppa hiljenee ja yksiöt halpenevat

Yksiöiden hinnat laskevat jopa kasvukeskuksissa tänä vuonna, arvioi asuntorahoitukseen erikoistunut Hypo-pankki katsauksessaan. Sen sijaan suuremmat

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Kuka vastaa virheistä asuntokaupassa?

Asuntokauppariidat ovat suhteellisen harvinaisia, mutta ilmetessään pitkäkestoisia. Asunto on monen suomalaisen suurin sijoitus, joten sekä myyjällä että ostajalla on usein koko varallisuus pelissä. Jos asunnossa paljastuu kaupanteon jälkeen esimerkiksi piilevä virhe, alkaa usein riitely siitä, kuka on vastuussa. Mikä on myyjän, ostajan ja kiinteistönvälittäjän vastuu asuntokaupassa?

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Venäjän hyökkäys ei juuri vaikuta asunnon osto- ja myyntisuunnitelmiin

Asuntomyyntisivusto Etuovi.comin tuoreessa Markkinapulssi-kyselyssä ilmeni, ettei Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan ole juurikaan vaikutusta ihmisten asunnon osto- ja myyntisuunnitelmiin. Suurin osa vastasi, ettei asialla ole minkäänlaista vaikutusta heidän suunnitelmiinsa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

SKVL: Asuntomarkkinat piristyvät – myös vuokra-asuntojen kysyntä elpyy

Suomen suurin välitysalan verkosto Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry näkee asuntomarkkinoilla selvän käänteen ylöspäin. Nyt on nähtävissä jo pulaa myytävistä asunnoista – erityisesti omakotitaloista. Myös vuokra-asuntojen kysyntä on piristymässä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Yksiöistä halutaan nyt eroon

Pääkaupunkiseudulla yksiöitä on myynnissä ennätyksellisen paljon. Yksiöiden tarjonta kasvoi yli 20 prosenttia peräti viidessä suuressa kaupungissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Kiinteistön kunto ja lämmitysmuoto kiinnostavat omakotitalojen ostajia

Huoneistokeskuksen Omakotitalo-barometriin vastanneista välittäjistä suurin osa ennustaa omakotitalokaupan pysyvän samalla tasolla tänä keväänä ja kesänä viime vuoteen verrattuna, mikäli kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Hyvin hoidettu asunto ei takaa, että myös taloyhtiötä hoidetaan hyvin

Hyväkuntoinen asunto ei ole tae hyvin hoidetusta taloyhtiöstä. Myynti-ilmoituksessa taloyhtiötä voidaan kuvailla hyvin hoidetuksi jo sillä perusteella, että tulot ovat edellisellä tilikaudella riittäneet menojen kattamiseen. Se ei kuitenkaan takaa, että rakennus ja talous ovat kunnossa, remontteja on mietitty pitkälle tulevaisuuteen ja asukkaat viihtyvät.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

OP: Ukrainan sota näkyy notkahduksena asuntokaupassa ja haetuissa lainoissa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on näkynyt OP:ssa tahdin hiljentymisenä niin uusissa haetuissa asuntolainoissa kuin välitettyjen asuntojen määrässä, mutta piristymisen merkkejä on jo ilmassa. OP Kodissa isommissa perheasunnoissa kysyntää on yhä paikoin enemmän kuin tarjontaa, ja pääkaupunkiseudulla myyntiin on tullut myös ennätysmäärä yksiöitä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Myyjälle asuntokaupasta 80.000 euron lasku, vaikka ei tehnyt mitään väärin

HS: Turun hovioikeus on tuominnut huoneiston myyjän palauttamaan ostajalle yli puolet kauppahinnasta. Lisäksi hän joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja 30 000 euroa, vaikka ei ole tehnyt mitään väärin. Huoneiston käyttötarkoitus oli merkitty kiinteistörekisteriin väärin.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Hangon asuntomarkkinoilla on nyt imua

Hangon asukasluku on vuosikymmenien laskun jälkeen lähtenyt taas nousuun. Suomen eteläisimmän kaupungin himoituin kohde on puutalo-osake. Kiivain kauppasesonki on nyt.

Lue lisää

Sivu 1 / 4

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti