Rakentaminen

Ajankohtaista Kiinteistönhoito Rakentaminen Remontit

Taloyhtiöiden korjaushankkeet kasvussa – Sähköautojen latauspisteet listan kärjessä

Paine kiinteistöjen korjausrakentamiselle on kasvanut: Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometriin vastanneista noin joka toisella on tänä vuonna taloyhtiössään

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

HS:n lukijat kertovat uudisasuntojen painajaismaisista virheistä

Rakennusteollisuus RT:n vuosittain tekemän tutkimuksen mukaan tyytyväisyys uusiin asuntoihin on laskenut. Helsingin Sanomat kysyi lukijoiltaan, minkälaisia rakennusvirheitä asunnoissa on. Vastaukset pöyristyttävät.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Lasitetun parvekkeen suosio kasvaa edelleen

Kaksi kolmesta suomalaisesta kaupunkiasukkaasta haluaisi asuntoonsa lasitetun parvekkeen, vaikka parveke nostaisi asunnon hintaa. Taloyhtiön yhteispihan ja edullisemman asunnon valitsisi parveketta mieluummin 18 prosenttia kaupunkien asukkaista.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Rakentaminen kallistuu − kaupat jo tehneet voivat huokaista helpotuksesta

Kohoavat kustannukset tulevat näkymään uusien asuntojen hinnoissa. Nyt kannattaakin sijoittaa asuntoihin, joissa on hinta olemassa, toteaa rakennusyhtiö YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen Talouselämän Markkinaraadin lähetyksessä.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Helsinki suunnittelee Pukinmäenrannan rakentamista – Asuntoja voi tulla 3 500 asukkaalle

Helsingin kaupunki on aloittanut Pukinmäen alueen täydennysrakentamisen suunnittelemisen. Suunnitelmat koskevat aluetta, joka sisältää Pukinmäen kaupunginosan, osan Savelanpuistosta ja Pukinmäen aseman viereiset osat Malmista. Puistoa kutsutaan myös Närepuistoksi. Alueelle kaavaillaan Helsingin Sanomien tietojen mukaan asuntoja jopa 3500 asukkaalle.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus mahdollistaisi alle 30-neliöisen pihasaunan tai varaston rakentamisen ilman lupaa

Hallituksen esitys maankäyttö- ja rakennuslain uudistamisesta viedään eduskunnan käsiteltäväksi alkusyksystä. Lakiuudistuksen keskeinen tavoite on varmistaa, että Suomi saavuttaisi hiilineutraaliuden vuonna 2035. Toteutuessaan laki sallisi muun muassa alle 30-neliöisten piharakennusten rakentamisen ilman lupaa. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2024.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen Remontit

Kustannusten nousu ja materiaalipula jarruttavat rakentamista

Kohoavat kustannukset ja pula rakennusmateriaaleista hidastavat rakentamista. Rakennusalan suhdanneryhmä uskoo toimitilarakentamisen ja korjausrakentamisen korvaavan asuntotuotannon vähenemisen tänä vuonna.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Tutkimus: Asuntorakentaminen toimialavertailun ykkönen − Ostajat silti yhä tyytymättömämpiä talojen keskeneräisyyteen

Tyytyväisyys uusiin asuntoihin on laskenut, ilmenee Rakennusteollisuus RT:n vuosittaisesta Epsi rating -tutkimuksesta. Tyytymättömimpiä uudisasuntojen ostajat olivat aikataulussa pysymiseen ja asunnon luovuttamiseen keskeneräisenä. Tutkimustulosten mukaan uudisasuntojen ostajat ovat kuitenkin keskimäärin tyytyväisempiä kuin asiakkaat muilla toimialoilla.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönvälitys Rakentaminen

HYPO: Ukrainan sota synkensi asuntomarkkinat – kauppojakin peruttu

HYPO:n mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti asuntomarkkinoiden tunnelman synkeän säikyksi. Sota ja maailmanpoliittinen tilanne kasvattavat epävarmuutta etenkin ostajien ja rakentajien keskuudessa. Harva myyjä joutuu turvautumaan pakkomyyntiin, joten pyyntihintoja ei kovin helposti alenneta. Kaiken seurauksena myyntiajat kuitenkin pitenevät ja kauppamäärät vähenevät.

Lue lisää
Ajankohtaista Rakentaminen

Lähes 9 000 uutta asuntoa rakennettiin viime vuonna valtion tuella

Asuntorakentaminen oli poikkeuksellisen vilkasta vuonna 2021. Uusia asuntoja aloitettiin arviolta 45 000, mikä on samaa tasoa kuin ennätysvuonna 2018. Vapaarahoitteisten asuntojen aloituksia oli arviolta noin 36 000. ARA-asuntoja osuus vuoden 2021 uudistuotannosta on 20 %.

Lue lisää

Sivu 1 / 3

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti