Remontit

Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Remontit Turvallisuus

Vuotovahingot kääntyivät viime vuonna nousuun

Vakuutusyhtiöille ilmoitettujen vuotovahinkojen määrä kääntyi viime vuonna kasvuun, kertoo Finanssiala ry. Vuonna 2021 vuotovahinkoja ilmoitettiin

Lue lisää
Ajankohtaista Lakiasiat Remontit Vinkit

Lakimies neuvoo: Osakkaan oma remontti yhtiön hankkeen yhteydessä

Moni osakas herää miettimään mahdollisuuksia omiin remontteihin, kun taloyhtiössä ryhdytään valmistelemaan suurempaa korjaushanketta, jonka yhteydessä

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito Rakentaminen Remontit

Taloyhtiöiden korjaushankkeet kasvussa – Sähköautojen latauspisteet listan kärjessä

Paine kiinteistöjen korjausrakentamiselle on kasvanut: Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometriin vastanneista noin joka toisella on tänä vuonna taloyhtiössään

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Julkisivuremontti 2021 -kilpailun voitto espoolaiselle maamerkille

Espoolainen Asunto-osakeyhtiö Säästökontu on voittanut Julkisivuremontti 2021- kilpailun, jonka voittajien julkistamista koronapandemia on siirtänyt useampaan kertaan. Toisen palkinnon saa tamperelaisen As Oy Tammelan Keskuksen julkisivuremontti ja kolmannen palkinnon helsinkiläinen Asunto-osakeyhtiö Kalevankatu 45. Palkinnot julkistettiin 26.4.2022 Taloyhtiö 2022 -tapahtumassa Helsingissä.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Asuinrakennusten vuosittainen korjaustarve lähes 8 miljardia euroa

Suomen asuinrakennusten tekninen korjaustarve on tulevina vuosikymmeninä keskimäärin 7,8 miljardia euroa vuodessa, arvioi Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Tampereen yliopiston tutkimus. Tästä noin 95 prosenttia on taloudellisesti perusteltua. Tällä hetkellä korjausinvestointien kokonaismäärä vastaa melko hyvin vuotuista korjaustarvetta, mutta tarve kasvaa tulevaisuudessa, koska rakennuskanta ikääntyy.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Ennen remonttiin ryhtymistä kannattaa selvittää tarvittavat luvat

Pienet maalaustyöt ja listojen korjaukset voi tehdä ilman lupaa. Mutta missä menee raja? Tekniikan Maailma kokosi muistilistan asioista, jotka pitää tietää ja muistaa remonttihommiin ryhdyttäessä.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Rakennusmateriaalien hintojen nousu vauhdittaa taloyhtiöiden remonttipäätöksiä

Kiinteistökustannusten nousu näkyy sekä hoitovastikkeiden nousupaineena että remonttien toteuttamisessa. Isännöintiliiton tekemässä kyselyssä 87 % isännöitsijöistä ilmoitti hoitovastikkeiden olevan nousussa. Materiaalikustannusten nousu laittaa painetta nopealle päätöksenteolle yhtiökokouksissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Asiantuntija: Taloyhtiöiden peruskorjaukset ovat kriisissä

Monissa taloyhtiöissä linjasaneerauksen alkuperäinen ajatus jää toteutumatta. Granlund Kuopion asuin- ja toimitilojen liiketoimintajohtaja Jorma Kauppinen kirjoittaa Talotekniikka-lehdessä, että monilla taloyhtiöillä on kyllä tarve ja halu laittaa kiinteistönsä asiat kuntoon, mutta useat seikat estävät korjaushankkeiden toteutumisen.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Remontit kannattaa huomioida kotivakuutuksessa

Taloyhtiöasujan kannattaa päivittää ja tarkistaa kotivakuutus tehtyjen remonttien jälkeen. Vakuutussumma voi alentua huomattavastikin, jos taloyhtiössä on tehty esimerkiksi putkiremontti.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Voiko osakas saada hyvitystä jo tekemästään kylpyhuoneremontista linjasaneerauksen yhteydessä?

Taloyhtiön linjasaneerauksessa voi syntyä tilanne, jossa osakkeenomistajan omaan asuntoonsa teettämästä kylpyhuoneremontista on kulunut vain vähän aikaa. Tilanne on osakkaan kannalta ikävä, koska osakas ei välttämättä tarvitse kylpyhuoneeseensa uutta remonttia. Omaan remonttiin käytetyt rahat tuntuvat valuvat hukkaan.

Lue lisää

Sivu 1 / 33

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti