Talotekniikka

Ajankohtaista Asuminen Energia Koti ja ympäristö Talotekniikka Vinkit Yleinen

Vanhan kerrostalon viilentämiseen tarjolla vaihtoehtoja

Helteiset säät lisäävät asukkaiden kiinnostusta taloyhtiön jäähdyttämiseen. Kun viilentävän ilmalämpöpumpun asentaminen vanhaan kerrostaloon ei onnistu,

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen Koti ja ympäristö Talotekniikka Vinkit

Riittävästä ilmanvaihdosta syytä huolehtia: Viisi vinkkiä allergiakauteen

Katupöly- ja siitepölykausi ovat alkaneet eteläisimmässä Suomessa, ja syksyyn asti kestävä kausi kiusaa monia allergisia.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Peruskorjatako vai uusia koko hissi?

Pahimmillaan alle kymmenen vuoden ikäisiä hissejä joudutaan uusimaan. Peruskorjauksella ja muilla teknisillä korjaustöillä hissien käyttöikää voidaan pidentää. Taloyhtiöiden kannattaa valita laitteisto, johon on saatavilla varaosia tulevaisuudessakin.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Joka toisessa eurooppalaisessa kiinteistössä sattuu vesivuoto kuukausittain

Joka toisessa eurooppalaisessa kiinteistössä tapahtuu vesivuotohälytys kuukausittain. Tieto perustuu Smartvattenin raporttiin, jossa vedenkulutusta mitataan yli 10 000 kiinteistöstä 22 Euroopan maassa. Yhtiön mukaan lähes puolet sen asiakkaista joutuu huolehtimaan ainakin yhdestä vesivuodosta kuukaudessa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Sään nopea lauhtuminen rikkoo vesiputkia

Putkien jäätymisen riski kasvaa merkittävästi yli 20 asteen pakkasessa, mutta jo kymmenenkin asteen pakkanen on riski, mikäli vesijohdot ovat liian kylmässä paikassa ja kehnosti eristetty. Kun sää äkkiä lauhtuu plussan puolelle alkaa jäätulpan muodostaneita putkia paukkua rikki.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Pidä kattoikkuna puhtaana lumesta!

Lumen pyryttäessä kattoikkuna hautautuu helposti lumen alle. Ikkunaan sisältä kohdistuva lämpö sulattaa sen ajan kuluessa, mutta samalla ikkunan ympärille muodostuu jäätä ja kosteutta. Se panee tiivisteet koville. Kannattaa siis pitää huolta kattoikkunasta, jotta kaunis luonnonvalo valaisee kotiasi pitkään ja turvallisesti.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Näin lämmität energiatehokkaasti paukkupakkasilla

Kiinteistöjen lämmittäminen puhututtaa yhä enemmän kohonneiden kustannusten ja hiilidioksidipäästöjen vuoksi. Mikä siis neuvoksi, kun ilmastonmuutos huolettaa ja haluaa tehdä parhaansa energiatehokkaan lämmittämisen eteen? Onko villasukille vaihtoehto?

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Pakkasella vesiputket ovat koetuksella – tarkkaavaisuudella voit säästyä isolta remontilta

Kun vesijohto jäätyy, taustalla on monimutkainen fysikaalinen ilmiö, johon kuuluu lukuisia eri vaiheita. Jäätymisen ja sulamisen prosesseja yhdistää se, että niiden aikana veden tilavuus muuttuu. Kun vesi jäätyy ja uudelleen sulaa, sen tilavuus muuttuu niin rajusti, että ilmiö rikkoo putken liitoksen tai muun heikon kohdan. Kenties putki hajoaa kokonaan. Vahinkoja voi kuitenkin ennaltaehkäistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Näin vältät mokat sisäilman ylläpidossa

Kiinteistön sisäilmaongelmat voivat usein johtua siitä, että tiedonkulussa on ongelmia tai tietoa ei ole. Aren IV- ja rakennusterveysasiantuntija Antti Alanko kertoo, miten välttyä yleisimmiltä sudenkuopilta, jotka voivat vaikuttaa dramaattisesti koko rakennuksen terveyteen.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia Talotekniikka

Vanhat sähköjärjestelmät ovat turvallisuusriski

Vanhoja sähköjärjestelmiä ei ole mitoitettu nykyajan tarpeisiin. Maadoituskin puuttuu niistä usein kokonaan. Kokonaisvaltainen taloyhtiön sähköremontti on ainoa tapa varmistaa kiinteistön turvallisuus, jos vanhojen sähköjen yleiskunto sitä vaatii.

Lue lisää

Sivu 1 / 18

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti