Taloyhtiön hallinto -kategorian jutuissa perehdytään taloyhtiön hallituksen tehtäviin ja toimintaan, isännöintiin ja isännöitsijän tehtäviin, yhtiökokousasioihin sekä taloyhtiön toiminnan suunnitteluun.

Taloyhtiön hallinto

Ajankohtaista Asuminen Lakiasiat Taloyhtiön hallinto Vinkit

Taloyhtiökuplan uusin jakso syventyy turvallisuuteen

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusimmassa jaksossa syvennytään asunto-osakeyhtiön turvallisuuteen. Muuttuneen maailmantilanteen vuoksi myös taloyhtiöiden turvallisuus on herättänyt

Lue lisää
Ajankohtaista Lakiasiat Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiön uuden hallituksen hyvä tutustua sopimuksiin

Kevät on taloyhtiöissä yhtiökokousten aikaa, jolloin valitaan yhtiölle uusi hallitus. Hallitukselle kuuluu taloyhtiön asioiden yleisen

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Pelkästään etäyhteydellä järjestettävistä yhtiökokouksista tehdään laillisia lakimuutoksella

Hallituksen tänään eduskunnalle antama asunto-osakeyhtiölain muutosehdotus sallisi pelkästään etäyhteyden välityksellä ilman kokouspaikkaa pidettävät yhtiökokoukset eli etäkokoukset sekä edistää niin sanottujen hybridikokousten järjestämistä.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiön hallitustyöskentelystä maksetut palkkiot ovat maltillisia – tyydyttää suurinta osaa

Yhä isompi osa taloyhtiöistä maksaa hallituksensa jäsenille rahapalkkion tehdystä työstä. Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöilleen tekemän kyselyn perusteella miltei kaksi kolmesta taloyhtiöstä maksaa hallitustyöstä rahallisen korvauksen. Kerrostaloissa osuus on 74 prosenttia, rivitaloyhtiöissä 40 prosenttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiö valmisteli puheenjohtajan vaihtoa salassa. Syrjäytetty puheenjohtaja hävisi oikeudessa

IS: Taloyhtiö piti ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa hallituksen puheenjohtaja vaihdettiin. Syrjäytetty puheenjohtaja nosti oikeusjutun, jolla hän vaati ylimääräisen yhtiökokouksen päätösten kumoamista. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi riidan taloyhtiön eduksi ja tuomitsi entisen puheenjohtajan maksamaan muhkeat oikeudenkäyntikulut.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

IS: Yhtiöjärjestyksen muutos toi taloyhtiölle mojovan laskun

Yhtiöjärjestyksen muutoksella liiketilojen omistajasta olisi tullut huoneistoremonttien ja yhtiölainan maksaja. Taloyhtiö hävisi riidan hovioikeudessa ja joutuu maksamaan noin 25 000 euron laskun.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiön hallitusjäsenillä keskimäärin 11 vuoden hallituskokemus

Keskimääräisellä hallituksen jäsenellä on runsaan yhdentoista vuoden hallituskokemus taloyhtiöissä. Kokemuksen määrä on Kiinteistöliiton tekemän kyselyn mukaan kasvanut viime vuosina. Vastaajissa oli myös edelliskertaa enemmän tuoreita hallitusjäseniä.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Kymmenientuhansien taloyhtiöiden tiedot uupuvat yhä sähköisestä huoneistotietojärjestelmästä

Leijonanosa suomalaisten omistamien asuntojen ja autopaikkojen osakekirjoista on yhä paperisessa muodossa. Osakehuoneistojen tietojen sähköistäminen on vasta alkuvaiheessa, kun tiedot osakkeista sekä niiden omistajista ovat edelleen hajallaan eri taloyhtiöiden järjestelmissä.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet keskimäärin lähellä eläkeikää

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet ovat keskimäärin noin 62-vuotiaita. Kiinteistöliiton tekemän kyselyn perusteella yleisin ikähaarukka on 65–74-vuotiaissa, joita on hallitusten jäsenistä 39 prosenttia. Hallitukseen valitut ovat usein korkeasti koulutettuja.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön hallinto

Venäläisten omistamat kerrostalot herättävät huolta Hangossa

Venäläiset omistavat Suomessa kiinteistöjä strategisiesti tärkeiltä paikoilta. Taloudellisia perusteita omistuksille ei näytä olevan. Omistamisen motiiveja on alettu kysellä nyt, kun kiinteistöjen ylläpitokulut ovat jääneet hoitamatta.

Lue lisää

Sivu 1 / 23

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti