Turvallisuus

Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Koti ja ympäristö Lakiasiat Turvallisuus Vinkit

Taloyhtiö, onko pihan leikkipaikka turvallinen?

Kesän kynnyksellä elämä taloyhtiöiden pihoilla vilkastuu, ja lasten leikkipaikat pääsevät talven hiljaiselon jälkeen jälleen kunnolla

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen Kiinteistönhoito Remontit Turvallisuus

Vuotovahingot kääntyivät viime vuonna nousuun

Vakuutusyhtiöille ilmoitettujen vuotovahinkojen määrä kääntyi viime vuonna kasvuun, kertoo Finanssiala ry. Vuonna 2021 vuotovahinkoja ilmoitettiin

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Mitä tapahtuu, kun rasvapaloa yritetään tukahduttaa vedellä? Katso video!

Jos paistat kotona munkkeja vapun kunniaksi, on kuuman rasvan kanssa syytä olla varovainen. Rasvapaloa ei saa koskaan sammuttaa vedellä. Katso havainnollistava video If:in testitilanteesta!

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Kiinteistöliitto Uusimaa muistuttaa: Taloyhtiöiden turvallisuudesta pitää huolehtia

Pidentynyt pandemia ja sota Ukrainassa ovat nostaneet turvallisuuden puheenaiheeksi myös taloyhtiöiden yhtiökokouksissa ja asukkaiden keskuudessa. Väestösuojan kunto ja pelastussuunnitelman ajantasaisuus sekä niihin liittyvät vastuut ovat olleet paljon kysytty aihe myös Kiinteistöliitto Uusimaan puhelinneuvonnassa.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Pyörien varastaminen pyörävarastosta on poliisin mukaan kasvava ilmiö

Yle: Pyörävarkaat vievät yhä enemmän sähköpyöriä. Varkaat etsiytyvät hiljaisina aikoina paikkoihin, joissa pyöriä on paljon. Talven varkaudet paljastuvat usein vasta keväällä.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Pelastusalan keskusjärjestö vaatii väestönsuojille nimettyä hoitajaa

Yle: Pelastusalan keskusjärjestö haluaa, että kiinteistönomistajien olisi nimettävä väestönsuojan hoitaja, joka huolehtii väestönsuojien kunnosta. Nykyinen lainsäädäntö ei vaadi nimeämään suojanhoitajaa.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito Turvallisuus

Hiekoituskiviaineksesta pulaa Etelä-Suomessa

Hiekoituskiviainesta on tarvittu poikkeuksellisen suuria määriä Etelä-Suomessa, jossa on satanut taivaalta vuorotahtiin vettä ja lunta. Hiekoituskiviaineksen on sanottu jopa loppuneen koko Etelä-Suomen alueelta. Saatavuusongelmat eivät kuitenkaan koske kaikkea hiekoitushiekkaa.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Taloyhtiöiden kannattaa varautua kyberhyökkäyksiin

Ennen sotilaallista hyökkäystä Ukrainaan kohdistui kyberhyökkäyksiä. Niitä tehdään myös taloyhtiöihin lunnaiden toivossa. Ruotsalainen Fastighetstidningen kertoo, kuinka kyberhyökkäyksiin voi varautua. Neuvot pätevät Suomessakin.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Videolta vinkkejä taloyhtiöille leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on laatinut videon, joka vastaa taloyhtiöissä pohdittaviin kysymyksiin leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta. Videolla annetaan vinkkejä taloyhtiön leikki- ja ulkokuntoilupaikan suunnitteluun, ylläpitoon ja dokumentointikäytäntöihin.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Kevään yhtiökokouksessa kannattaa puhua pelastussuunnitelmasta

Taloyhtiöiden turvallisuusasiat ja suojautuminen ovat herättäneet viime aikoina huolta ja epätietoisuutta asukkaissa. Siksi taloyhtiön pelastussuunnitelma kannattaa nyt päivittää ja tiedottaa siitä kevään yhtiökokouksessa.

Lue lisää

Sivu 1 / 20

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti