ARA-asuntojen tulorajojen asettamista koskeva asetusmuutos lausuntokierrokselle

Ympäristöministeriö on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen asetusmuutokseksi, jolla valtion tukemiin asuntoihin asetettaisiin tulorajat Helsingin ja Tampereen seudulla. Esitys perustuu Juha Sipilän hallitusohjelman linjauksiin. Tavoitteena on, että valtion tukemat vuokra-asunnot ohjautuisivat kireillä asuntomarkkina-alueilla niitä eniten tarvitseville.

Tulorajat koskisivat uusien asukkaiden valintaa valtion tuella rakennettuihin vuokra- ja osaomistusasuntoihin. Lisäksi jatkossa myös asuntoa vaihdettaessa olisi tarkistettava, mahtuuko hakija tulorajoihin. Tulorajojen lisäksi asunnon tarve ja varallisuus säilyisivät edelleen tasavertaisina vertailuperusteina, eli asukkaaksi olisi edelleen valittava se, jolla on pienimmät tulot, vähiten varallisuutta ja suurin asunnontarve.

Tulorajoja ei sovellettaisi erityistä tukea tarvitseville ryhmille tarkoitetuissa asunnoissa. Näissä kohteissa asukasvalinta tehtäisiin kuten nykyisinkin, eli vertailemalla hakijaruokakuntien asunnon tarvetta, tuloja ja varallisuutta.

Lausuntoja luonnoksesta voi antaa 5.11.2015 asti. Asetusmuutosten on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2016 alussa. Säännöksiä kuitenkin sovellettaisiin vasta huhtikuun 2016 alusta lukien tehtäviin asukasvalintapäätöksiin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti