Asuminen kuntoon SuomiAreenalla: Angstista autuuteen!

Kuvan lähde: Jukka Siren

Heinäkuun puolessa välissä katseet kääntyvät Poriin, kun SuomiAreena kokoaa suuren joukon valtakunnan silmäätekeviä keskustelemaan Suomen suunnasta ja suomalaisia kiinnostavista asioista. Viikko huipentuu Suomen Vuokranantajien ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa haetaan kolmen mielenkiintoisten debatin kautta vastauksia ja uusia avauksia asuntopolitiikan kehittämiseen.

Asuminen kuntoon eli angstista autuuteen – kolme debattia asuntopolitiikasta

Perjantaina 15.7. klo 11.45-13.00 kaupungintalon pihan tapahtumalavalla

-Luvassa on mielenkiintoinen asumiseen painottuva keskustelu, jossa ajankohtaista aihetta tarkastellaan uusista näkökulmista. Asuminen ja asuntopolitiikka kiinnostavat tällä hetkellä poikkeuksellisen laajasti. Kaupungistuminen lisää tarvetta löytää uusia ratkaisuja asumiseen. Vuokra-asumisen arvostus on noussut ja moni näkee sen omistusasumisen rinnalla varteenotettavana asumisvaihtoehtona myös pitkällä aikavälillä, kommentoi Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Debattien aiheet:

  • Vuokrasääntely on tehokas tapa estää vuokrien nousua
  • Asuntoja rakennetaan liian vähän, väärään paikkaan ja väärän kokoisina
  • Maahanmuutto ravistaa asuntomarkkinoita – miten monikulttuurisuus vaikuttaa asumiseen?

Keskustelemassa ovat mukana mm. Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus, Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson, Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen, Vihreiden kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ja Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski. Keskustelun vetää Yle Puheen politiikkaradion juontaja Sakari Sirkkanen.

Suomen Vuokranantajat ry:n asiantuntijat keskustelevat asuntopolitiikasta ja vuokrauksesta myös kansalaistorin ständillä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti