Asuntoja Fortumin torniin ja sen viereen

Keilaniemeen suunnitteilla oleva kaavamuutos mahdollistaa asumista 600 uudelle asukkaalle. Fortumin 84-metrinen peruskorjaustarpeessa oleva toimistotorni muutetaan asuin- ja palvelukäyttöön. Viereiselle tyhjälle tontille rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa, joista tulee lähes yhtä korkeita kuin Fortumin torni.

Vuonna 1976 valmistuneen tornin peruskorjaaminen toimistokäyttöön ei ole enää mahdollista, koska rakennukseen ei voi toteuttaa moderneja henkilömäärän mukaan joustavia toimitiloja. Käyttötarkoituksen muutos mahdollistaa tornin säilymisen.

Fortumin on tarkoitus siirtää pääkonttorinsa Keilaniemen pohjoisosaan rakennettavaan uuteen nykyaikaiseen toimistorakennukseen Keilaranta Toweriin.

Pääosa nykyisestä Fortumin tornista muutetaan asunnoiksi, mutta jalustaosan henkilökuntatiloista tulee palvelu- ja liiketiloja. Tornin vieressä oleva 1994 valmistunut Keilalammen toimistotalo säilyy toimitiloina.

Keilaniemi on tällä hetkellä työpaikka-alue, missä ei ole asuntoja. Asuntojen toteuttaminen Fortumin nykyiseen pääkonttoriin sekä sen vieressä olevan rakennusoikeuden hyödyntäminen asuinrakentamiseen elävöittää Keilaniemen metroaseman ympäristöä.

Fortumin nykyisten henkilökuntatilojen muuttaminen yleisiksi kaupallisiksi tiloiksi tukee myös alueen kehittämistä ja luo edellytykset nyt varsin hiljaisen ranta-alueen elävöittämiselle.

Keilaniemen metroasemasta sekä viereen tulevista asunnoista ja palveluista saadaan piristysruiske koko Keilaniemen kehittämiselle. Metroaseman viihtyisyyden kannalta on sitä parempi, mitä monipuolisemmin ja useampina aikoina asemaa käytetään. Metroliikenne käynnistyy syksyllä 2016.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kaavan muutosehdotuksen asettamista nähtäville 2.10.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti