Asuntomarkkinoilla soi nyt ABBA

Asuntomarkkinoiden virkeä alkuvuosi jatkuu, kauppamäärät kasvavat ja hinnat toipuvat. Asuntokauppa käy pääkaupunkiseudulla jo lähes normaalilla tasolla, ja vire leviää myös muihin kasvukeskuksiin. Asuntomarkkinoilla soi nyt ABBA: A-alueiden B-asunnot ja B-alueiden A-asunnot osoittavat piristymisen merkkejä.

Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-kasvukäytävän ja Helsinki-Tampere-Turku-kasvukolmion rinnalle nousee uusi termi, kun asuntokauppa heijastaa ”Ysitien kasvuketjun” nousua. Turku-Tampere-Jyväskylä-Kuopio-akselilla piristyminen on laaja-alaista.

Hypon Asuntoindeksi kertoo, että pääkaupunkiseudulla asuntojen kysyntä kasvoi ja Tampereella asuntomarkkinat pitivät pintansa. Kasvukeskuksissa myös yksiöitä ja kaksioita suurempien asuntojen kauppa piristyy.

Suomessa eletään historiallista rakennusbuumia. Nyt rakennetaan asuntoja enemmän, pienempiä ja paremmille sijainneille kuin vuosikymmeniin. Raideinvestoinnit toimivat magneetteina, kun pääkaupunkiseudun Raide-Jokeri ja Tampereen pikaraitiotie luovat ympärilleen uutta rakentamista. Hallitus sitoo liikennehankkeisiin ja MAL-sopimuksiin syystäkin tiukat vaatimukset asuntotuotannosta, mutta on pidettävä huolta siitä, että sitovuus yli hallituskausien ja kuntavaalien pitää.

Asuntomarkkinakatsauksen 2/2016 voi lukea kokonaisuudessaan Hypon internetsivuilla www.hypo.fi

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti