Asuntorahastomarkkinoilla merkkejä ylikuumenemisesta

Elite varainhoidon hallituksen puheenjohtaja Kari Juurakko arvioi Kauppalehden artikkelissa, että asuntorahastomarkkinoilla on merkkejä ylikuumenemisesta. Juurakon mukaan osassa asuntorahastoja on käymässä samoin kuin vuosituhannen vaihteen teknologiaosakekuplassa tavallisten kansalaisten jonottaessa osakkeita.

Suomen Vuokranantajien toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo, että asuntorahastojen suosio on vaikuttanut vuokrien hintaa alentavasti kuluvan vuoden aikana, ja tyhjiä asuntojakin löytyy. Koro-Kanervan mukaan uudet asuntorahastot mahtuvat markkinoille, vaikka niiden suosio hidastaakin vuokrien nousua.

Newsec Advicen toimitusjohtaja Juhani Reenin mukaan arvonnousun ansiosta vuokra-asuntosijoitusten kokonaistuotto pysyy vielä tänäkin vuonna korkeana.
Pellervon taloustutkimuksen laskelmat paljastavat, että bruttovuokratuotto on pysytellyt noin neljässä prosentissa jo yli 20 vuoden ajan. Kokonaistuotto arvonnousuineen sen sijaan on asettunut 8-10 prosenttiin viimeisten viiden vuoden ajan.

Toimitusjohtaja Ari Pauna Hyposta toteaa, että yksityisillä vuokranantajilla on noin 5,0 miljardia euroa asuntosijoitusvelkaa, joten asuntorahastot eivät yksinään paina velkavipua. Pankkien ei Paunan mielestä pitäisi kaataa bensaa liekkeihin haalimalla asiakkuuksia ja markkinaosuuksia.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti