Asuntosijoittaja – katseet lähiöihin

Asuntosijoittajat ovat perinteisesti suosineet kaupunkien keskustoja ja ruutukaava-alueita, koska niitä on pidetty varmoina sijoituksina ja vuokralaisvalinnan kanssa ei ole tarvinnut suuremmin tuskailla. Kaupungistumisen myötä kysyntä asunnoista kaupunkiseuduilla on entisestään kasvanut ja tulee edelleen kasvamaan. Suomen Vuokranantajat kannustaa nykyisiä ja tulevia asuntosijoittajia suuntaamaan katseensa lähiöihin.

-Asuntosijoittajat ovat kaihtaneet lähiöihin sijoittamista, mutta siellä on paljon mahdollisuuksia ja kasvavaa kysyntää. Lähiösijoittaminen kannattaa ottaa vahvemmaksi vaihtoehdoksi, kun miettii sijoituskohteita, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva kannustaa.

Koro-Kanerva huomauttaa, että on kuitenkin joitain reunaehtoja, joita kannattaa ottaa huomioon, kun harkitsee lähiöihin menemistä.

-Joukkoliikenneyhteydet pitää olla kunnossa. Myös näkymä yhteyksien paranemisesta kannattaa katsoa tarkkaan, Koro-Kanerva sanoo.

Lähiöt ovat asumisen näkökulmasta monen alueen osalta selvästi aliarvostettuja. Rakennuskanta on yleisesti hieman vanhempaa, mikä tuo sijoittajille mahdollisuuksia.

-Monissa lähiöissä on odotettavissa renessanssi-ilmiö, koska kaupungit tulevat panostamaan niiden palveluihin, kehitykseen ja viihtyisyyteen aivan uudella tavalla kaupunkien kasvaessa. Lähiöt ovat monesti myös väljästi rakennettuja, mikä lisää asumisviihtyvyyttä, Koro-Kanerva pohtii.

-Lähiöihin sijoittamisessa on myös helppo erottua johtuen vanhemmasta rakennuskannasta. Panostamalla huoneiston kuntoon remontoimalla, sijoittajalla on suurempi mahdollisuus saada hyvä vuokralainen. Erottuminen lähiöiden asunnoissa on vielä melko vaivatonta. Vuokratuotto on silti korkeampi kuin kantakaupunkialueella, huomauttaa Koro-Kanerva.

Kaupungistuminen jatkuu ja asuntotuotantotarve kasvaa. Tämä lisää tarvetta rakentamiseen. Asuntosijoittajat ovat merkittävässä roolissa, kun uusia asuinalueita rakennetaan, koska hankkeiden rahoittaminen on sijoittajien vastuulla.

-Nykyisten ja tulevien asuntosijoittajien kannattaa ottaa lähiöihin sijoittaminen entistä vahvemmin agendalle, koska lähiöissä on vielä runsaasti käyttämätöntä potentiaalia. Katseet siis lähiöihin, toiminnanjohtaja Koro-Kanerva visioi.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti