Tuoko omikron tekijäpulan?

Asunto-osakeyhtiöiden siisteys, turvallisuus ja toimivuus perustuvat yleensä asukkaiden, osakkaiden, huollon, isännöinnin ja erityyppisten ostopalvelujen saumattomaan yhteistyöhön. Kauan sitten, kun markat pullistelivat lompakoissa, oli taloyhtiöiden palkkalistoilla oma talonmies, porrassiivooja ja usein myös talossa asuva osakasisännöitsijä. Euromaailmassa näiden avainhenkilöiden työpanos ostetaan ulkopuolelta. Palkkiot ja työtehtävät määritellään sopimuksissa, joita hallitukset yhtiöissä tarkistelevat toivottavasti vuosittain.

Harvassa sopimuksessa ja varsinkaan reaalimaailmassa osattiin varautua koronaviruksen tuloon. Tällä hetkellä jylläävä omikronversio viruksesta kaataa ihmisiä sairasvuoteisiin sekä karanteeniin. Mitäpä sitten tapahtuu, jos ja kun lumimyräkkä pyyhkii asunto-osakeyhtiön pihojen ja katuosuuksien yli jättäen jälkeensä kymmenien senttien korkuiset valkoisena kimaltelevat kinokset… Ja huoltoyhtiön työntekijät ovat karanteenissa kodeissaan?

Parhaimmillaankin tilanne on haasteellinen, pahimmillaan katastrofaalinen. Kuinkahan monessa taloyhtiössä on edes olemassa perinteisiä lumilapioita tai muita perustyökaluja hätätilatalkoita varten (jos nyt yleensä tekijöitäkään)? Yleensähän huoltomiehellä on tarpeelliset tarvikkeet mukanaan autossaan.

Sama haasteellisuus voi tulla vastaan, jos esimerkiksi jätehuollossa työvoiman määrä tilapäisesti putoaa. Takapihan jätekatos alkaa pursuamaan tavaraa, ja rottien talvijuhlakausi alkaa. Onkohan mietitty tilapäistä säilytyspaikkaa jätteille tällaisessa tilanteessa?

Korona-aika on opettanut meidät arvostamaan yhteistyötä ja kaikkia sen osia. Kerrotaanpa oman yhtiömme näkymättömille puurtajille, miten tärkeitä he ovat. Lämmin kiitos kaikille siivoojille, isännöitsijöille, huoltomiehille, kirjanpitäjille ja muille taloyhtiöiden toimintaa väsymättömästi pyörittäville!

Mika Artesola0 Posts

Mika Artesola on turkulainen asunto-osakeyhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan vaihtelevasti kuluneiden vuosien varrella uppoutunut ukonkäppänä. Hän kuuluu Suomen Kiinteistöliiton asoy-toimikuntaan ja johtaa puhetta Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen asoytoimikunnassa. Ajan hampaan purressa Mika on ehtinyt olla mukana yli kymmenen taloyhtiön hallituksessa ja jo toistakymmentä vuotta myös Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen hallituksessakin. Mies on jääräpää joka ihailee tiedonhaluisia, yhteistyökykyisiä ja kuuntelutaitoisia ihmisiä. ”Tieto on valtaa ja tiedon kätkeminen vallan väärinkäyttöä.”

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti