Energiavalinta.fi vertailee kiinteistöjen uusiutuvan energian ratkaisuja

Lahdessa ja Lappeenrannassa on pian entistä helpompaa tutkia uusiutuvan energian hyödyntämismahdollisuuksia ja vertailla niiden kannattavuutta erilaisissa kiinteistöissä. Kuntien Ilmastokonferenssissa Tampere-talolla 12.–13.5. esiteltävä Energiavalinta.fi-verkkopalvelu avautuu käyttäjille kesäkuussa.

Vähähiilisyyttä tavoittelevan kunnan on välttämätöntä edistää uusiutuvan energian ratkaisujen käyttöönottoa rakennuskannassaan. Helppo ja käyttäjälle maksuton vertailupalvelu arvioi kiinteistökohtaisesti vähähiilisten energiantuotantomuotojen potentiaalin ja niillä saavutettavat hiilidioksidipäästöjen vähenemän sekä tarjoaa vertailutietoa investoinnin kannattavuudesta.

– Haluamme tehdä erilaisten energiaratkaisujen vertailun kuntalaisille mahdollisimman helpoksi. Kuluttajalle nämä ovat isoja investointeja, joten myös vaihtoehtojen kustannusvertailu on olennainen osa päätöksentekoa, sanoo kestävän kehityksen koordinaattori Eira Rosberg-Airaksinen Lahden tekniseltä ja ympäristötoimialalta. Palvelussa käyttäjä voi vertailla myös eri ratkaisujen kasvihuonepäästöjä.

Alusta muillekin kunnille

Energiavalinta.fi-palvelu toteutetaan Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Kehitystyö tehdään Lahden ja Lappeenrannan kaupungeissa, jonka jälkeen Bionova Oy:n rakentama verkkopalvelu on muidenkin kuntien hyödynnettävänä kustannustehokkaasti.

– Palvelu on nopea ottaa käyttöön, sillä se hyödyntää kuntien olemassa olevia karttoja ja kiinteistörekistereitä yleisten rajapintojen kautta, kertoo Panu Pasanen, Bionova Oy:n toimitusjohtaja. Palvelua voidaan myös niin haluttaessa täydentää muilla kuntakohtaisilla tiedoilla.

Näkyvyyttä paikallisille yrityksille

Palveluun toteutetaan markkinapaikka uusia energiaratkaisuja tarvitsevien ja niitä tarjoavien yritysten välille. Järjestelmä- ja laitetoimittajat sekä energiayhtiöt voivat ilmoittautua mukaan palveluun, jolloin kiinteistön omistaja voi lähettää tarjouspyynnön valitsemastaan energiaratkaisusta suoraan verkkopalvelusta.

Yhtenäisten lähtötietojen ansiosta tarjousten käsittely on nopeampaa ja kuluttajille yritysten löytäminen helpottuu. Yrityksille tämä on kätevä keino tavoittaa uudistushankkeita suunnittelevat kiinteistönomistajat ja saada uutta liiketoimintaa.

Energiavalinta.fi lyhyesti

  • kustannustehokas kiinteistökohtainen palvelu uusiutuvan energian potentiaalin vertailuun
  • vuosisäästöt euroina, energiana ja hiilidioksidipäästöinä
  • investointi ja takaisinmaksuaika
  • tarjouspyyntöpalvelu uudesta energiaratkaisusta
  • käyttäjälle maksuton
  • avautuu Lahdessa ja Lappeenrannassa kesäkuussa 2016
  • laajennettavissa nopeasti ja pienellä investoinnilla myös muihin kuntiin

Lue lisää

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti