Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot Tankovainioon

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot nousevat näillä näkymin Tankomäenkadun varrelle Mellunkylän Tankovainion vehreälle asuinalueelle.

Kehitystyöhön neljä yritystä – tontteja vielä tarjolla

Helsinki-kerrostalo-hanke otti tärkeän askeleen, kun tonttineuvottelujen jälkeen neljä yritystä ilmoitti halukkuudestaan lähteä kehittämään Helsinki-kerrostaloa. Yritykset ovat e-HOUSE Oy, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building Systems Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

Helsinki tarjoaa Helsinki-kerrostalon kehittämisestä kiinnostuneille tahoille vielä kahta tonttia Tankovainiosta jatkuvan tonttihaun kautta. Helsinki-kerrostalojen mallistoa kehitetään pilottihankkeiden avulla.

Suunnittelulle varataan aikaa

Valmiita Helsinki-kerrostaloja saadaan odottaa pari vuotta. Rakentaminen voi alkaa vuonna 2017 – tontteja palvelevaa kunnallistekniikkaa ja katua vielä rakennetaan. Myös tonttien maaperää pitää vakauttaa ennen rakentamista.

Hyvä suunnittelu on tärkeää uuden tuotteen kehitysvaiheessa. Sekin vaatii oman aikansa.

Helsinki-kerrostalolle on tilaus

Helsingin kaupunki haluaa vauhdittaa täydennysrakentamista kehitteillä olevien Helsinki-kerrostalojen avulla. Vähintään kolmannes Helsingin rakentamisesta tulee olemaan täydennysrakentamista. Helsingin esikaupunkialueille voidaan muodostaa useita uusia rakennuspaikkoja, joihin voi rakentaa melko pieniä asuinkerrostaloja.

Etukäteen mietityt tuotteet ja prosessi sujuvoittavat suunnittelua ja rakentamista. Helsinki-kerrostalo-malliston avulla taloyhtiöiden päättäjät voivat hahmottaa, millainen talo istuu heidän pihalleen tai parkkialueelleen. Näin taloyhtiöt pystyvät muuttamaan lisärakennusmahdollisuuden aiempaa helpommin taloyhtiön euroiksi.

Kaupunki tukee kehittäjiä

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalojen kehittäjät saavat työhönsä apua kaupungin työntekijöiltä. Helsinki-kerrostaloja on ideoitu Aalto-yliopiston oppilastöinä, joita voidaan hyödyntää pilottihankkeissa.

Apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki esitti Helsinki-kerrostalo-tapaamisessa tammikuussa toiveen, että esikaupunkeihin nousevat Helsinki-kerrostalot olisivat vetovoimaisia, viehättäviä ja edullisia. Hän peräänkuulutti myös uudenlaisia asuntoratkaisuja.

Lisää tietoa:

Helsinki-kerrostalo verkossa

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti