Hallitusohjelman asuntorakentamisen linjaukset erittäin tervetulleita

Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula on tyytyväinen siihen, että uusi hallitus aikoo edistää uusien asuntojen synnyttämistä ja poistaa asuntorakentamisen tämänhetkisiä esteitä ja hidasteita.

Mikko Mursulan mukaan hallitusohjelmaan kirjattu asuntorakentamisen ohjelma on eläkesijoittajan näkökulmasta enemmän kuin tervetullut.

‒ Olemme vedonneet, että työeläkeyhtiöille annettu määräaikainen mahdollisuus käyttää vierasta pääomaa asuntosijoituksissa muuttuisi pysyväksi. Nyt on saatu muutaman vuoden jatkoaika – tämäkin on askel eteenpäin. Asuntohankkeethan eivät käynnisty käden käänteessä, joten sijoittajana tarvitsemme useamman vuoden päästäksemme konkreettisiin rakennustoimiin.

Mursula kiittää myös hallitusohjelman linjauksia keventää rakennusalan sääntelyä sekä edistää toimisto- ja liiketilojen muuntamista asunnoiksi.

‒ Tämä on erinomainen asia. Ei ole kenenkään edun mukaista, että kasvukeskuksissa toimitilakiinteistöt ovat vuosikausia tyhjillään – niihin on näissä olosuhteissa järkevintä tehdä mahdollisimman pikaisesti asuntoja.

Mursula muistuttaa, että asuntojen lisärakentaminen kasvukeskuksiin hyödyttää koko yhteiskuntaa, mukaan lukien eläkejärjestelmää.

‒ Asuntojen rakentaminen työpaikkojen lähelle edistää kasvua ja työllisyyttä, mikä puolestaan luo verotuloja ja vahvistaa entisestään eläkejärjestelmän rahoituspohjaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti