Helsingin hovioikeus tuomitsi kaksi Vesitekno Oy:n johtohenkilöä kilpailumenettelyrikoksesta

Helsingin hovioikeus on tuominnut kaksi vantaalaisen Vesitekno Oy:n johtohenkilöä sakkoihin ja korvauksiin kilpailumenettelyrikoksesta. Samaan ratkaisuun oli tullut Helsingin käräjäoikeus vuosi sitten. Hovioikeus kuitenkin alensi korvauksia, joita tuomitut miehet joutuvat maksamaan Bauer Watertechnology Oy:lle.

Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus katsoi miesten harhaanjohtavasti antaneen ymmärtää, että Bauerin vedenkäsittelylaitteet olisi tutkitusti todettu terveydelle vaarallisiksi. Väitteet esitettiin verkkosivustolla, jonka tunnus oli lähes sama kuin Bauerin tunnus. Tunnuksen oli rekisteröinyt Vesiteknon toimitusjohtaja.

Verkkosivut olivat internetissä useita kuukausia vuonna 2013, kunnes Viestintävirasto peruutti rekisteröinnin.

Hovioikeuden mukaan tuomitut Vesiteknon edustajat olivat jo aiemmin saaneet Säteilyturvallisuuskeskukselta (STUK) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) yksiselitteisen tiedon, etteivät Bauerin laitteet aiheuttaneet terveyshaittoja tai häiriöitä muille sähkölaitteille.

Harhaanjohtavaa tietoa antaessaan miesten on hovioikeuden mukaan täytynyt pitää varmana tai varsin todennäköisenä, että heidän menettelystään aiheutuu väärinkäsityksiä ja vahinkoa Bauerin elinkeinotoiminnalle.

Vesiteknon toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan 50 päiväsakon sakkorangaistukset pysyivät ennallaan. Toimitusjohtajan sakko on 3 000 euroa ja puheenjohtajan 1 600 euroa.

Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus katsoi, että miesten menettelystä on aiheutunut Bauerille korvattavaa vahinkoa. Hovioikeuden mukaan vahingon määrästä oli kuitenkin näyttövaikeuksia, joten vahingonkorvaus puolitettiin. Miehet joutuvat yhteisvastuullisesti maksamaan Bauerille tuoton menetyksestä 50 000 euroa sekä muun muassa liikemaineen menettämisestä ja asiakassuhteiden häiriintymisestä 20 000 euroa. Muutosta ratkaisuun saa hakea korkeimmalta oikeudelta valittamalla vain, jos korkein oikeus erityisillä perusteilla myöntää valitusluvan.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti