Helsinki Energy Challengen finalistit jättivät ehdotuksensa

Kuva: Yiping Feng and Ling Ouyang.

Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun finaalivaiheeseen valitut kymmenen tiimiä ovat jättäneet lopulliset kilpailuehdotuksensa. Finalistiratkaisujen joukossa on keskenään erityyppisiä ehdotuksia siitä, miten Helsinki pääsee mahdollisimman kestävällä tavalla eroon kivihiilen käytöstä lämmöntuotannossa vuoteen 2029 mennessä.

Finalistitiimit valittiin marraskuussa 2020, jonka jälkeen tiimit ovat osallistuneet kilpailun yhteiskehittämisvaiheeseen. Yhteiskehittämisvaiheen aikana tiimit saivat tukea ja lisätietoa pystyäkseen kehittämään ratkaisuansa edelleen. Vaiheen keskiössä oli joulukuussa järjestetty boot camp -tapahtuma.

Lopullisissa kilpailuehdotuksissa on keskenään erityyppisiä ratkaisuja hyödynnettäväksi Helsingin lämmityshaasteessa. Ehdotusten joukossa on muun muassa monipuolisia kokonaisratkaisuja, joista osassa hyödynnetään useita eri lämmönlähteitä ja yhdistetään jo käytössä olevaa teknologiaa uudella tavalla. Mukana on myös kilpailuehdotuksia, jotka sisältävät täysin uudenlaista teknologiaa. Ratkaisujen joukossa on uudenlaisia ideoita muun muassa lämmön varastointiin ja siirtämiseen, hukkalämmön hyödyntämiseen sekä energiankulutuksen ohjaamiseen ja kuluttajien aktivointiin. Joukossa on myös ei-teknisiä innovaatioita, jotka mahdollistavat tulevaisuuden kestävien ratkaisujen toteutuksen ja hajautettujen ja keskitettyjen ratkaisujen yhdistämisen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti