Hinnat HSY:n Sortti-asemilla muuttuvat elokuun alussa

Sortti-asemien maksullisten jätteiden hinnasto yksinkertaistuu, että maksu peritään jätemäärästä, ei tuontitavasta. Sortti-asemille voi tuoda monia jätteitä myös maksutta. Uusi hinnasto otetaan käyttöön 1.8.2015.

Sortti-asemilla otetaan vastaan maksutta monia kotien jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotien vaarallisia jätteitä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja kuution verran painekyllästettyä puuta. Maksulliset jätteet lajitellaan Sortti-asemilla suureen ja pieneen sekajätteeseen, kipsijätteeseen, palamattomaan jätteeseen, puujätteeseen, betoni- ja kiviainekseen sekä puutarhajätteeseen ja risuun.

– Jätteiden lajittelu on tärkeää, sillä ainoastaan siten saamme materiaalit uusien tuotteiden raaka-aineiksi, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Kierrätykseen kelpaavan ja lajitellun jätteen, kuten puu- ja puutarhajätteen, saa tuoda Sortti-asemille yli puolta halvemmalla hinnalla kuin sekajätteen. Uusi hinnasto kannustaa lajittelemaan jätteet entistä paremmin. Maksulliset jätteet jaotellaan neljään hintaryhmään:

  • puutarhajäte ja risut
  • puu: puhdas puu, lastulevy, ovet, kaapit, kalusteet
  • sekajäte ja kipsi
  • kaatopaikkajäte: betoni, kiviaines ja muu palamaton jäte.
  • Puutarhajätteen ja risujen hinta on määrästä riippumatta 5 euroa/kuorma. Puujätteen hinnaksi tulee 9 euroa/kuutio. Sekajäte ja kipsi maksavat 20 euroa/kuutio ja kaatopaikkajäte 50 euroa/kuutio. Hinta määräytyy jätekuorman arvioidun tilavuuden perusteella. Sortti-asemalla arvioidaan, kuinka monta kuutiota tai jätesäkillistä jätettä asiakkaalla on mukanaan. Jätteet voi tuoda henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä. Kuorma-autolla ei voi tuoda jätettä Sortti-asemalle.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti