Hissiavustuksia myönnetään tänäkin vuonna

Kerrostalohissien rakentamiseen voidaan hakea avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta. Avustuksen kohteena on uuden hissin asentaminen kerrostalon porrashuoneeseen, jossa ei ole ennestään hissiä. Avustuksen myöntää ARA. Avustuksessa on jatkuva hakuaika.

Hissi- ja liikuntaesteen avustusohjeet 2016 ovat nyt ARAn verkkosivuilla www.ara.fi/. Hissiavustus on edelleen enintään 50 % kustannuksista. Vuoden 2016 valtion talousarviossa on hissin rakentamisavustukseen ja liikkumisesteen poistamisen avustamista (ns. esteettömyysavustus) varten vahvistettu 15 miljoonaa euroa. Summasta esteettömyysavustuksiin on varattu yksi miljoona ja hissien rakentamiseen 14 miljoonaa euroa.

Avustuksen hakija ja saaja on rakennuksen omistaja, esim. asunto-osakeyhtiötalossa asunto-osakeyhtiö. Avustusta myönnetään hissin rakentamisesta aiheutuviin välttämättömiin töihin. Avustettavia toimenpiteitä ovat hissin hankinta, tarvittavat rakennustekniset ja LVIS-tekniset työt sekä suunnittelu- ja yleiskustannukset.

Uuden hissin asentaminen jo olemassa olevan hissin tilalle katsotaan hissin perusparantamiseksi, eikä sitä avusteta. Sama koskee pysähdystasojen lisäämistä ylös tai alas sekä oviaukkojen lisäämistä.

Avustusta voi saada myös muut liikkumisesteiden poistamisen kannalta olennaisiin toimenpiteisiin, kuten esim. automatisoinnit ulko-oviin ja tarvittavat luiskat. ARA hyväksyy kohdekohtaisesti hyväksyttävät kustannukset.

Päätös avustuksen myöntämisestä on lähtökohtaisesti saatava ennen töiden aloittamista.Työt voidaan aloittaa varsinaisen avustuspäätöksen jälkeen. ARA voi kiireellisissä tapauksissa myöntää hakemuksesta ennakkoon aloitusluvan.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti