Hometalkoot.fi kasvaa kerrostalon mitalla

Uusi verkkopalvelu kosteus- ja homevaurioiden tunnistamiseen kerrostaloissa.

Lukuisissa maamme kerrostaloissa on kosteus- ja homevaurioihin liittyvää korjaustarvetta. Kosteusvaurio jää osakkaalta usein tunnistamatta ja tulee taloyhtiön tietoon vasta, kun vaurio on jo pitkällä. Kosteus- ja hometalkoiden uusi verkkopalvelu tarjoaa käytännönläheistä tietoa kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen nyt myös kerrostaloissa. Uusi palvelu on tutussa osoitteessa hometalkoot.fi.

Suomessa on reilut 58 000 asuinkerrostaloa, joissa asuu yhteensä lähes 1,7 miljoonaa ihmistä (Tilastokeskus 2014). Asuinkerrostaloistamme noin puolet on rakennettu 1960 – 1980-luvulla ja ne ovat nyt peruskorjausiässä.

”Keskeinen syy kosteus- ja homevaurioihin ovat kiinteistönhoidon ja kunnossapidon puutteet sekä huonokuntoisten rakennusten viivästyneet korjaukset – niin myös kerrostaloissa. Valitettavasti myös uusissa rakennuksissa ilmenee kosteus- ja homeongelmia, joiden syyt löytyvät pitkälti rakentamisen laadun puutteista ja liian tiukoista urakka-aikatauluista”, talkoiden ohjelmapäällikkö Katja Outinen taustoittaa.

Talkoiden tuottama uusi, kerrostalojen kosteus- ja homevaurioiden tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn keskittyvä verkkopalvelu tarjoaa käytännönläheistä tietoa osakkaille, asukkaille, taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille.

“Taloyhtiöiden osakkaat ja hallituksen jäsenet eivät yleensä ole rakentamisen tai rakennusten ylläpidon ammattilaisia. Asukkaat havaitsevat kyllä huoneistossaan ja rakennuksessa kulumisen ja vauriot, mutta niiden syitä ei osata tunnistaa ja ikävä yllätys voi muhia rauhassa pitkäänkin. Osakkaille ongelmat konkretisoituvat sekä laajuuden että kustannusten osalta usein vasta yhtiökokouksessa. Uusi palvelu toimiikin erinomaisena perehtymismateriaalina yhtiökokouksissa tai koulutustilaisuuksissamme”, kehityspäällikkö Jari Virta Suomen Kiinteistöliitosta sanoo.

Eri aikakausien tyypilliset kerrostalot esitellään palvelussa havainnollisina leikkauskuvina. Käyttäjä voi perehtyä rakenteisiin pintaa syvemmältä, tehdä muistiinpanoja omassa talossa havaitsemistaan korjaustarpeista tai ongelmista sekä välittää niistä tietoa muille talon osakkaille tai avainhenkilöille.

“Sivusto auttaa rakennuksen kokonaistilanteen ja siihen vaikuttavien asioiden havainnoinnissa, ymmärtämisessä ja arvioinnissa. Tavoitteena on edistää taloyhtiöissä aiempaa parempiin tietoihin perustuvaa ja vastuullista päätöksentekoa”, sivuston tuottamisesta vastaava talonrakennustekniikan DI Petri Jyrkkä TaloPeli – Visual computing Oy:stä sanoo.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti