Huolellisella suunnittelulla putkiremontti kahdessa viikossa

Korjausrakennuttaja Fira on suorittamassa Helsingin Roihuvuoressa kokeilun, jossa putkiremontti suoritetaan kerrostalon kaikissa noin 20 asunnossa kahdessa viikossa. Putkiremontin tavallinen kesto on noin kolme kuukautta, minkä ajan asukkaat joutuvat viettämään väliaikaismajoituksessa.

Kauppalehden mukaan remontin kestossa säästyvä aika perustuu putkiremonttityömaiden tyhjäkäynnin hyödyntämiseen. Firan tytäryhtiö Fira Palvelut tutki riistakameroiden avulla työmaidensa tyhjäkäyntiä. Tulokset osoittivat, että saneerattavat märätilat olivat työaikana tyhjillään yli 80 prosenttia työajasta.

Vahasen projektipäällikkö Atte Stambej pitää hankkeen aikataulutusta ja toteutustapaa realistisena. Hänen mukaansa aiemmin ei ole mietitty tarkemmin, kuinka hukka-aikaa saataisiin eliminoitua, vaan on tehty kuten ennenkin. Stambej’n mukaan putkiremonttiin kuluvan aikataulun tiukentaminen vaatii vain vähän enemmän koordinointia ja suunnittelua. Kahden viikon tavoitteeseen päästäisiin pienissä kohteissa, joissa rakennus voidaan tyhjentää remontin ajaksi. Suuremmissa kohteissa 5-6 viikkoa on jo nykyhetkellä realismia edistyksellisten urakoitsijoiden kohdalla, Stambej sanoo.

Isännöintiliiton asiantuntija Pekka Harjunkoski näkee idean kahden viikon putkiremontista mielenkiintoisena avauksena. Hänen mukaan hinta on vuosikausien ajan ollut isännöitsijöiden päätöksenteon ensisijaisena kriteerinä, ja aikataulu on seurannut perässä. Kun 1970-luvulla rakennetut talot alkavat tulla remontti-ikään, tulee se Harjunkosken mukaan näkymään kehityksenä joko aikatauluissa tai hinnoissa. Tällä hetkellä päätöksenteko taloyhtiöissä menee yhä hinnan mukaan, Harjunkoski toteaa. Putkiremonttien neliöhinnat voivat Harjunkosken mukaan puolestaan olla mitä vain 100 ja 1000 euron väliltä, riippuen remontissa uusittavien rakenteiden määristä ja kiinteistön laadusta. Putkiremontin korkea keskihinta pääkaupunkiseudulla juontuu siitä, että kiinteistökanta on siellä erilainen kuin muualla Suomessa, Harjunkoski summaa.

Linkki lähteeseen

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti