Huoneiston ovi murtuu helposti

Ovisaneerauksen tullessa ajankohtaiseksi helsinkiläinen taloyhtiö päätti asentaa kerrostaloon porrastasanteen etuoviksi puuovien sijaan murto- ja palotestatut turvaovet. Ovet asennettiin syyskuun aikana. Turvaovien rakenne ja lukitus ehkäisee tehokkaasti oven vääntämistä sorkkaraudalla. Ulkonäöltään ovet näyttävät kuitenkin perinteisiltä puuovilta. ”Etsiessämme vaihtoehtoja turvaovet tulivat vastaan erinomaisena vaihtoehtona, jonka myötä aloimme ymmärtää laajemmin ovien turvallisuuteen liittyviä asioita” sanoo Asunto Oy Helsingin Pyynikintie 1, hallituksen puheenjohtaja Emilia Larke.

Muissa Pohjoismaissa, erityisesti Ruotsissa, turvaovet kerrostalojen porrastasanteen etuovina ovat jo yksi vakioratkaisuista. Suomessa vain harvalla on käsitys siitä, että turvaovet ehkäisevät asuntomurtoja huomattavasti paremmin kuin puuoveen asennetut erilaiset lisälukot ja –tarvikkeet.

Tavallinen turvalukolla varustettu puuovi voidaan murtaa sorkkaraudalla vähin äänin alle minuutissa sillä puukarmit ja –ovi antavat periksi väännölle. Turvaoven teräskarmit ja –ovilehti on murtotestattu standardin EN-1627 mukaisesti, jolloin ovea on erittäin vaikea saada vääntämällä auki.

”Asuntomurrot ovat ammattimaistuneet, mikä on otettu huomioon kehitettäessä uusilla turvaominaisuuksilla varustettua ovea. Miksi emme nostaisi kodin turvallisuutta sille tasolle, mille se kuuluu?” kommentoi turvaovien toimittaja, Kaso Oy:n myyntipäällikkö Teija Paakkari.

Katso, kuinka helposti tavallinen ovi ilman lisälukitusta aukeaa täältä. Esimerkkivideossa ovessa ei ole lisälukitus käytössä eikä murtorautoja, ovi on suljettu normaalilla lukolla.

Katso miten turvalukittu ovi aukeaa täältä.

Lisätietoa: Kaso Oy

Lisätty 16.10 18:05: Esimerkkivideossa ovessa ei ole lisälukitus käytössä eikä murtorautoja, ovi on suljettu normaalilla lukolla.

Lisätty 17.10 12:46: Katso miten turvalukittu ovi aukeaa.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti