Hypolta ja Lähitapiolalta rahasto kasvukeskusten asuntotonteille

Lähitapiola-yhtiöt ja Hypo ovat perustaneet kasvukeskusten asuntotontteihin sijoittavan rahaston. Asuntotonttirahasto tavoittelee alkuvaiheessa tonttivarallisuutta, joka mahdollistaa lähes 4 000 uuden asunnon rakentamisen kasvukeskuksiin lähivuosien aikana.

Rahasto hyödyntää Hypon tonttikonseptia, jossa asunnon ostaja voi lunastaa oman tonttiosuutensa sitten, kun hän näkee sen itselleen parhaaksi oman taloutensa näkökulmasta. Kynnys omaan asuntoon muodostuu tavallista matalammaksi, kun tonttiosuus ei sisälly kauppahintaan. Tonttiosuuden hinta sidotaan vuokrasopimuksen allekirjoitushetkeen ja se määräytyy elinkustannusindeksin kehityksen mukaan.
Hypon tonttikonsepti on rahoitusneuvos Matti Inhan luoma, ja RS-järjestelmään sovitettuna se on nykyään yksi useimmin käytetty tapa toteuttaa uusia asuntoja kasvukeskuksiin. Konseptia hyödyntävät lähes kaikki merkittävät Suomessa toimivat rakennusyhtiöt. Vuodesta 2005 käytössä olleen konseptin avulla on rakennettu jo lähes 10 000 kipeästi kaivattua uutta asuntoa kasvukeskuksiin eri puolille maata. Malli on yksi esimerkki siitä, mitä asuntomarkkinoiden erikoistoimija Hypo on kehittänyt asumisen olosuhteiden parantamiseksi.
– LähiTapiola ja Hypo ovat osaltaan tarttuneet edessä olevaan, koko maata koskettavaan kaupungistumisen haasteeseen käytännöllisellä tavalla. Asuntotonttirahasto mahdollistaa kipeästi kaivattua työtä, hyvinvointia ja velattoman uuden asuntovarallisuuden kasvattamista pitkälle tulevaisuuteen, sanoo toimitusjohtaja Ari Pauna Hypo-konsernista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti