Isännöinnin työmäärä kasvaa – edessä hinnoitteluremontti

Isännöinnin hinta on edelleen kestämättömän alhainen. Alan yritysten kannattavuus on heikentynyt, vaikka samalla työmäärä ja vastuut ovat kasvaneet. Vuonna 2014 laskimme, että työmäärä isännöintiyrityksissä on lisääntynyt jopa 20 prosenttia, mutta hinnat nousivat keskimäärin vain kaksi prosenttia.

Isännöinnin työmäärä ja asiakkaiden odotukset kasvavat tasaisesti. Yli puolet isännöitsijöistä arvioi, että työhön hallitusten kanssa kuluu enemmän aikaa kuin aiemmin. Korjaukset lisääntyvät, asukkaat ikääntyvät ja sosiaaliset ongelmat yleistyvät. Nämä tekijät kuormittavat muun muassa isännöintiyritysten asiakaspalvelua.

– Erityisen huolestuttavaa on, että 77 prosenttia isännöitsijöistä ei pysty laskuttamaan kaikkea tekemäänsä työtä. Alalla onkin selvä tarve hinnoitteluremontille ja uudenlaiselle sopimiselle. Työmäärään perustuvan laskutuksen osuus kasvaa väistämättä, toteaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöinti on työvoimavaltainen toimiala ja säilyy sellaisena myös tulevaisuudessa. Palkkakustannusten lisäksi merkittävä kuluerä ovat erilaiset järjestelmät ja teknologia. Palvelua pitää pystyä tarjoamaan vuorokauden ympäri joka päivä, mikä edellyttää lisää investointeja digitaalisiin asiakaspalvelukanaviin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti