Isännöintiliitto tuomitsee isännöitsijöiden tekemät huijaukset ja kavallukset

Isännöintiliitto tuomitsee jyrkästi isännöitsijöiden tekemät kavallukset ja huijaukset. Julkisuudessa on käsitelty viime päivinä kavallustapauksia. “Isännöintiliiton jäsenenä ei voi olla, jos on tuomittu kavalluksesta”, sanoo Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saarinen.

Jos Isännöintiliiton hallituksen tietoon tulee, että jäsenyrityksen työntekijä on syyllistynyt kavalluksiin, se selvittää asian ja harkintansa mukaan erottaa jäsenyrityksen.

– Kun tekee isännöintisopimuksen Isännöintiliiton jäsenyrityksen kanssa, taloyhtiö voi olla lähtökohtaisesti turvallisin mielin, Saarinen sanoo. Isännöintiliiton yritysjäsenet ovat sitoutuneet isännöinnin eettisiin ohjeisiin ja niihin liittyviin valvonta- ja kurinpitomenettelyihin.

Isännöintiliitto suosittelee, että jäsenyritykset selvittävät työntekijöitä palkatessaan, ovatko nämä tehneet omaisuusrikoksia. Kun taloyhtiö tekee isännöintisopimusta, hallitus voi kysyä tarjouksentekijältä, onko tämä selvittänyt työntekijöiden taustat.

– Jokainen kavallustapaus on liikaa. Kun sellaisia on tapahtunut Isännöintiliiton jäsenyrityksessä, isännöintiyritys on päättänyt ensin työntekijän työsuhteen ja korvannut sitten kavalletut varat taloyhtiölle, Ilkka Saarinen kertoo.

Markkinoilla on isännöintiyrityksille tarkoitettuja vakuutuksia, jotka korvaavat isännöitsijän tekemät kavallukset. Taloyhtiön hallitus voi tarkistaa isännöintiyritykseltä, ovatko yrityksen vakuutukset kunnossa. Tärkeää on, että taloyhtiöllä on hyvä, ammattitaitoinen ja luotettava tilintarkastaja.

– Suomalaisilla taloyhtiöillä ei yleisesti ottaen ole mitään syytä huoleen, sillä kavallukset ovat kuitenkin hyvin harvinaisia. Olennaista on se, että isännöinti, taloyhtiön hallitus ja tilintarkastus nauttivat niiden luottamusta, joiden varoista on kyse, eli osakkaiden, Saarinen korostaa.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti