Isännöitsijä 2015 -palkinto Tuija Tarula-Aholle Espooseen

Isännöintiliitto antoi Isännöitsijä 2015 -palkinnon espoolaiselle Tuija Tarula-Aholle. Tarula-Aho johtaa useita vaativien olojen kiinteistöjä Tapiolan keskustan metrotyömaan ja uudistuksen alueella.

Isännöintiliitto palkitsi espoolaisen isännöitsijän Tuija Tarula-Ahon jämäkästä ja tuloksellisesta johtamisesta Tapiolan keskustan isojen muutosten alla olevassa ympäristössä.

Tarula-Ahon toimenkuva on tavanomaista isännöintiä vaikeampi, sillä hän johtaa muun muassa viittä keskusta-alueen taloyhtiötä, joihin vaikuttavat voimakkaasti metron ja Tapiolan Keskuspysäköinnin rakentaminen sekä eri vaiheissa olevat kaavamuutoshankkeet.

Kiinteistöjen erilaiset kehityssuunnitelmat aiheuttavat ristipaineita, kun isännöitsijän on huomioitava talous, osakkaat, asukkaat, viranomaisvaatimukset ja muut eri toimijat. Isännöitsijällä on taloyhtiöiden edustajana siis myös yhteiskunnallisen vaikuttajan rooli. Työ sisältää harvinaisen paljon byrokratiaa ja vaatii osaamista, nopeutta sekä periksiantamatonta oppimishalua.

Tarula-Aho saa asiakastyytyväisyyskyselyissä kiitosta asiakkailtaan, mikä näkyy asiakasuskollisuutena.

Isännöitsijä ohjaa kohti tavoitetta

Isännöintiliitto painotti valinnassa isännöitsijän johtamisotetta ja sitä, että isännöitsijä ymmärtää vaikuttavansa viime kädessä asukkaiden kokemukseen asumisesta. Tuija Tarula-Aho pitää selvänä, että kuten kiinteistöosakeyhtiö, myös asunto-osakeyhtiö tarvitsee johtoa ohjaavan strategian.

– Isännöinnin yksi tärkeimmistä tavoitteista on yhtiön hallituksen kanssa ohjata ja organisoida kiinteistön kunnossapitoa ja -hoitoa osakkaiden ja asukkaiden kanssa yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan niin, että osakkaiden ja asukkaiden tahtotila mahdollisimman hyvin toteutuu, Tarula-Aho sanoo.

Moni kuitenkin pelkää, että strategia sitouttaa osakkaat johonkin kalliiseen, mihin ei jälkikäteen pääse vaikuttamaan. Isännöintiliiton toimitusjohtajan Tero Heikkilän mukaan pelko on turha.

– Tavoitteet määritellään yhteistyössä osakkaiden ja asukkaiden kanssa, jolloin tavoitteiden mukaan johtaminen on juuri heidän etunsa.

Palkinto annettiin Isännöintipäivillä Turussa 17.9.2015. Isännöintipäivät on isännöintialan suurin vuosittainen tapahtuma, jonne alan ammattilaiset kokoontuvat kouluttautumaan ja verkostoitumaan.

Isännöintiliiton tehtävä on tuoda esiin hyvän isännöinnin merkitystä. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja.

Fakta

  • 60-vuotias Tuija Tarula-Aho työskentelee isännöitsijänä Tapiolan Lämpö Oy:ssä Espoossa.
  • 19 vuoden kokemus kiinteistöalalta, josta 13 vuotta isännöitsijänä
  • Koulutukseltaan johtava ammatti-isännöitsijä (AIT)

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti