Isännöitsijöille tulee pätevyysjärjestelmä – nyt etsitään oikeaa nimeä

Isännöitsijän henkilökohtaisen pätevyyden osoittaminen alkaa loppuvuodesta 2015. Keksi nimi pätevälle isännöitsijälle ja osallistu kilpailuun.

Isännöintiliiton valmistelema henkilöpätevyysjärjestelmä otetaan käyttöön loppuvuodesta 2015, jolloin ensimmäiset isännöitsijät voivat hakea henkilöpätevyyttä. Pätevöityvällä isännöitsijällä on oltava koulutusta ja työkokemusta sekä näyttöjä isännöintityöstä.

Järjestelmän periaatteet on hyväksytty Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja Isännöinnin auktorisointi ISA:n hallinnossa keväällä 2015.

Ehdota nimeä pätevöityneelle

Pätevyyden valmistelu on loppusuoralla, ja on aika keksiä nimi pätevälle isännöitsijälle. Hyvä nimi on lyhyt ja kuvaa osaamisen tasoa, jota pätevöityneeltä vaaditaan. Anna oma ehdotuksesi nimikilpailuun 15.8.2015 mennessä osoitteella: kaisa.leiwo@isannointiliitto.fi.

Kaikkien ehdottaneiden kesken arvotaan yksi iPad Air 2 sekä 5 kpl Kotitalo-lehden vuosikertoja. Nimi julkistetaan Isännöintipäivillä Turussa syyskuussa 2015. 

Tavoitteena helpottaa osaajapulaa

Niin isännöintiyritykset kuin isännöinnin asiakkaatkin ovat peräänkuuluttaneet osaaville isännöitsijöille henkilökohtaisen pätevyyden osoittamismahdollisuutta yritysten ISA-auktorisoinnin rinnalle.

Uusi järjestelmä auttaa isännöitsijää osoittamaan ammattitaitonsa ja isännöintiyritystä hallitsemaan henkilöstönsä osaamista. Pätevöityminen sitouttaa kokeneen isännöitsijän jatkuvaan kehittymiseen ja toimii aloittelevalle isännöitsijälle osaamisen kehittämispolkuna. Asiakkaille pätevöitymiseen kannustava yritys näyttäytyy laadukkaana ja kehityshaluisena.

– On hienoa, että ammatti-isännöitsijät saavat järjestelmän kautta laatuleiman osaamiselleen, toteaa Isännöinnin auktorisointi ISA ry:n asiamies Jarmo Asikainen.

Kriteerinä jatkuva parantaminen

Pätevöityäkseen isännöitsijällä on oltava isännöintialan koulutus sekä vähintään kolmen vuoden päätoiminen työkokemus isännöinnistä. Pätevyyteen vaaditaan myös näyttöjä työstä sekä hyväksytysti suoritettu osaamista mittaava pätevyyskoe.

Pätevyys on voimassa kuusi vuotta kerrallaan, ja kouluttautumiset tulee raportoida kolmen vuoden välein. Näin varmistetaan, että pätevöitynyt isännöitsijä myös huolehtii osaamisensa ylläpitämisestä.

– Isännöitsijän henkilökohtainen osaaminen ja pätevyys on asiakastaloyhtiöiden kannalta erittäin tärkeää isännöintiyrityksen toiminnan laadun lisäksi, korostaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Toteuttajaksi Isännöinnin auktorisointi ISA ry

Järjestelmän toteuttaa Isännöinnin auktorisointi ISA ry, jolla on pitkä kokemus isännöintialan yritysten ja henkilöiden pätevyyksistä.

Pätevöitymisen kriteerejä ja järjestelmän toimintaperiaatteita valmisteli kaksi Isännöintiliiton kokoamaa työryhmää, joihin kuului Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton, Isännöinnin auktorisointi ISA ry:n, oikeusministeriön, alan palveluntarjoajien sekä kouluttajien edustajia.

– Yksimielinen näkemyksemme oli, että riman pitää olla korkealla, jotta järjestelmän tavoitteet saavutetaan, sanoo johtaja Kaisa Leiwo, joka vastaa pätevyysjärjestelmän valmistelusta Isännöintiliitossa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti