Jätkäsaaren ekologiseen Airut-kortteliin ensimmäinen rakennuslupa

Jätkäsaaren Airut-korttelin ensimmäinen kohde, kahdeksankerroksinen asuinrakennus, sai tänään rakennusluvan.  Rakennukseen tulee 55 Hitas-asuntoa. Kohteen energiatehokkuusluokka on B, joka saavutetaan vain harvoin. Asumisen lisäksi Airut-kortteliin on tulossa yhteisöllistä ja ekologista elämäntapaa tukevia tiloja ja palveluita.

Airut-korttelin kadunpuoleiset muuratut julkisivut ovat hillityn harmaan väriset, koska Välimerenkadun puolella vastapäiset rakennukset ovat jo melko värikkäitä. Pihan puolella polveilevat värikkäät julkisivut ”imaisevat” värimaailmansa Hyväntoivonpuiston vihreistä ja keltaisista sävyistä.

Airut-korttelin arkkitehtuurille omaleimainen sahalaitainen kattolinja mahdollistaa aurinkopaneelien asentamisen katoille. Oma sähköntuotanto kohottaa rakennusluvan saaneen kohteen kerrostaloille harvinaiseen B-energiatehokkuusluokkaan.  Asuinhuoneistoihin asennetaan myös monipuolinen automaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa asukkaille energiaa säästävän elämäntyylin.

Suunnittelussa on tutkittu tarkkaan julkisen, puolijulkisen ja yksityisen tilan jakoa. Asukkaiden oleskelu- ja leikkipihat sijoittuvat toiseen kerrokseen liike- ja yhteistilojen päälle. Keskelle korttelia katutasoon sijoittuva puolijulkinen piha mahdollistaa kevyen liikenteen kulun korttelin läpi. Pihalta pääsee myös katutason liiketiloihin.

Helsingin kaupunki järjesti Sitran kanssa kansainvälisen kestävän rakentamisen suunnittelukilpailun Airut-korttelista vuonna 2009. Kilpailun voitti kansainvälisesti arvostettu berliiniläinen Sauerbruch Hutton -suunnittelutoimisto osana monialaista suunnittelutiimiä. SRV Rakennus Oy ja VVO Asunnot Oy toteuttavat korttelin kuusi kerrostaloa.

Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvan 11.11. Lautakunnan kokouksessa myönnettiin lupa yhteensä 216 uuden asunnon rakentamiselle Helsinkiin.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti