Joensuun puukerrostaloon elementit paikalleen

Puurakentamisen esteitä purettava

Joensuun ensimmäisen puukerrostalon rakennustyöt ovat edenneet elementtien asentamiseen. Kuusikerroksisen talon rakennuttaa Joensuun Pihapetäjä, joka on Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön omistama. Talotekniikka-lehden mukaan Joensuun Penttilään vuoden 2017 keväällä valmistuvaan puukerrostaloon tulee 40 vuokra-asuntoa.

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö tahtoo vauhdittaa puurakentamista Suomessa. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaalan mukaan suomalainen puurakentaminen voi lähteä todelliseen kasvuun vain sen myötä, että alalle syntyy teollisuutta. Virtaala näkee puurakentamisen ja metsäbiotalouden haasteet yhteneväisinä ja molemmat toimialat potentiaalisina kansainvälisinä kasvualoina. Ensin on kuitenkin muokattava asenteita, osaamista, rakentamisen määräyksiä sekä poliittista tahtoa, Virtaala toteaa.

Puurakentamisen edistäminen kuuluu hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihankkeeseen, joka kestää vuoden 2018 loppuun. Ympäristöministeriössä toimintaohjelmaa kokoavan ohjelmapäällikkö Petri Heinon arvion mukaan hankintalain muutokset parantavat puun kilpailutilannetta. Alueelliset kasvukeskukset, kuten Joensuu, toimivat puurakentamisen kehityksen vetureina. Heinon mukaan on tärkeää, että puurakentamisessa päästäisiin jatkuvuuteen yksittäisten kohteiden sijaan.

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen arvioi, että puukerrostalojen rakentamisessa ei olla tavoitettu suuria volyymeja. Niiden edellytyksenä on elementtien teollinen tuotanto ja mitoitusjärjestelmien yhtenäistäminen.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti