Kansainvälisessä FinnBuildissä yrityksiä 15 eri maasta

Ensi viikolla järjestettävä rakennus- ja talotekniikka-alan suurtapahtuma FinnBuild kokoaa yhteen koko rakennusalan. Kotimaisten alan toimijoiden lisäksi tapahtumassa on yli 50 ulkomaista yritystä, ja omat maa-alueet muun muassa Liettualle ja Latvialle. FinnBuild järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.–14.10.2016.

Syksyn FinnBuild on edeltäjiään kansainvälisempi. Mukana on yli 450 yritystä, joista yli 50 ulkomailta. Ulkomaisia yrityksiä löytyy kaikista eri tuoteryhmistä ja kaikilta FinnBuildin teema-alueilta. Maista ovat edustettuina muun muassa Englanti, Ukraina, Ruotsi, Venäjä, Puola, Alankomaat, Liettua, Latvia, Irlanti, Unkari, Saksa, Ranska, Viro, Tanska ja Kiina.

Wood Town – asiaa puurakentamisesta

Puurakentamisen omalle teema-alueelle, Wood Towniin, on keskittynyt yli 20 puualan yritystä sekä Suomesta että ulkomailta. Kansainväliset vierailijaryhmät ja puheenvuorot tuovat kuulumisia puurakentamisen trendeistä myös maailmalta. Suurista puualan toimijoista ovat mukana muun muassa Stora Enso Wood Products, Puumerkki, Koskisen Oy, Kyyjärven Saha, Metsä Group, Kaskipuu ja PRT Pro. Uutta puurakentamisen osaamista testataan puualueen tuntumassa SPAN-puusiltakilpailussa, joka järjestetään yhteistyössä Suomen Rakennusinsinöörien liiton RIL ry:n sekä Rakennusinsinöörit-ja arkkitehdit RIA ry:n kanssa.

Puurakentamisen erityisosaamista Kuhmosta

Woodpoliksen organisoima Kuhmon puutuoteklusterin yhteisosasto on näyttävästi esillä FinnBuildissä. Mukana ovat Kuhmon kaupungin Woodpolis, Kuhmon AA-Puu Oy, Oy Timber Frame Ltd sekä Timber Bros Oy puurakenteiden suunnitteluun erikoistuneella hsbcad-ohjelmistolla. Elementti Sampo Oy tuo osastolle täysikokoisen CLT-tilaelementin ja Oy Crosslam Kuhmo Ltd esittelee CLT-levyn käyttömahdollisuuksia puurakentamisessa. Yhteisosastolla esitellään myös modernia ja perinteistä hirsirakentamista sekä höylättyjä ja pintakäsiteltyjä puutuotteita. Timber Bros Oy:n erikoisosaamiseen kuuluvat erityisesti CLT-rakenteiden suunnittelu sekä modernin puutuotearvoketjun tuntemus suunnittelusta tuotantoon.

”Edellisillä messuilla esillä ollut Paracity-kuutio herätti niin paljon kiinnostusta kuhmolaista puurakentamista kohtaan, että tällä kertaa päätimme lähteä isommalla joukolla liikenteeseen”, toteaa projektipäällikkö Tapani Kiiskinen Kuhmon Woodpolikselta. ”Haluamme nostaa messuilla esiin Kuhmon puurakentamisen erikoisosaamista. Alueellamme toimii muun muassa Suomen ensimmäinen CLT-tehdas, moderni CLT-rakentamiseen perustuva tilaelementtitehdas sekä hirsitalotehdas.”

Woodpoliksen yhteisosastolla esitetään joka päivä tasatunnein pieniä tietoiskuja yritysten osaamisalueisiin liittyen. Tarkemmat sisällöt tietoiskuille ja aikataulu julkistetaan Woodpoliksen verkkosivuilla. Yhteisalueelle tulee näyttäviä erikoispuurakenteita, esimerkiksi sisäänkäyntiportit, joiden erikoisarkkitehtuurista vastaa Geometria ja tuotannosta Woodpolis.

Katso kaikki näytteilleasettajat ja ohjelma: www.finnbuild.fi.

FinnBuild -tapahtumakokonaisuus järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2014 tapahtumassa messuilla vieraili lähes 25 000 kävijää. FinnBuild on alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten ja kävijöiden lukumäärällä sekä näyttelypinta-alalla mitattuna.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti