Karvekselta kolme uutta palvelukonseptia

Kuvan lähde: Karves Yhtiöt

Kolmen uuden palvelukonseptin taustalla on hankkeissa ja käytännön työssä esiin tulleet haasteet. Karves Yhtiöiden uudistettu missio – ymmärrettävää asiantuntijuutta kiinteistöjen ja tulevien sukupolvien parhaaksi – on antanut suuntaviivoja konseptien kehitystyöhön, sillä usein suurimmat haasteet ovat nimenomaan ymmärryksessä ja kommunikoinnissa.

Lisää ymmärrystä ja kokemuksellisuutta julkisivuremontteihin

Rakennesuunnittelun tiimipäällikkö Janne Luhtamäki toi esiin, että päättäjien tulee ymmärtää julkisivuremonttien suunnitteluprosessi, suunnitellut ratkaisut ja niiden vaikutukset elämiseen ja kiinteistön käyttöön.

– Ymmärrettävyys ja havainnollisuus kiteyttävät palvelun uudistamisen. Taloyhtiön osakkaan on helpompi tehdä valintoja ja ratkaisuja, kun asiat visualisoidaan aidontuntuisesti esimerkiksi 3D-kuvilla. Tehokkaiden suunnittelukäytäntöjen ja -prosessien avulla asiakkaat saavat hyvin mietityn kokonaispalvelun ja visualisoidut suunnitelmat, mikä varmistaa laadukkaan tekemisen, Luhtamäki summaa yhteen.

Ajattele rivitalon remontti uusiksi

Rivitaloyhtiöille tarkoitettu yhteistoimintamalli syntyi käytännön tarpeesta, sillä pienet rivitalohankkeet eivät kiinnosta toimijoita ja ne ovat kalliita. Ratkaisuna Karves Yhtiöt kehitti rivitaloyhtiöille soveltuvan yhteistoimintamallin, jossa kaikki toimijat ottavat osaa mahdolliseen riskiin mutta myös hyötyvät mahdollisista kulujen alituksista. Malli on suunniteltu yksinkertaiseksi ja läpinäkyväksi. Karves Yhtiöiden toimitusjohtaja Kim Karves painotti, että malli vaatii avoimuutta toimijoilta. As Oy Aurinkoniitty oli ensimmäinen yhteistoimintamallilla toteutettu vaativa ja laaja projekti. Yhteistoimintamallin ansiosta hanke onnistui ja pysyi tavoitteessaan.

– Kuten saneerauksissa yleensäkin, urakan sisältö saattaa muuttua eteen tulevien yllätysten vuoksi. Prosessi on rakennettu vaiheittain ja jokainen vaihe päättyy yhtiökokoukseen. Malli vaatii jämäkkää tekemistä, korostaa Kim Karves.

Puitesopimus tasaa työtaakkaa

Puitesopimuspalvelu on tarkoitettu erityisesti isännöitsijöille ja suuremmille kiinteistönomistajille helpottamaan heidän työtaakkaansa. Karves Energia & Valvonta Oy:n liiketoimintajohtaja Panu Lallukka kertoi, että palvelun periaate on kehittynyt luontevasti ajan myötä. Puitesopimus voi pitää sisällään rakennuttamisen-, valvonnan- ja suunnittelun- sekä energiapuolen palveluita. Puitesopimusmalli varmistaa työn suorituksen laadullisesti ja taloudellisesti sovitussa aikataulussa. Tavoitteena on helppous ja nopeus. Satunnaisiin toimeksiantoihin verrattuna puitesopimus tulee edullisemmaksi. Keskusteluissa nousi esiin, että palvelulle on kysyntää. Moni paikalla ollut koki, että trouble shooter –tyylinen apu on enemmän kuin tervetullutta. Puitesopimuspalvelu rakennetaan vastaamaan jokaisen asiakkaan omia tarpeita.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti