Kaukojäähdytys ajankohtaista putkiremontin yhteydessä

Kuva: Talokeskus Yhtiöt

Putkiremonttia suunnitellessa kannattaa miettiä samalla tehtäväksi myös muita remontteja, muistuttavat Helen ja Talokeskus Yhtiöt. Kaukojäähdytystä kannattaa harkita taloyhtiöön, mikäli kiinteistö sijaitsee alueella, jossa kaukojäähdytys on mahdollista hankkia. Tällä hetkellä kaukojäähdytys on saatavilla Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla.

Kaukojäähdytyksellä tarkoitetaan keskitetyssä tuotantolaitoksessa liiketoimintana tuotetun jäähdytetyn veden jakelua putkiston välityksellä useille rakennuksille. Toimintaperiaate on verrattavissa kaukolämmitykseen sillä poikkeuksella, että kaukojäähdytyksessä asiakkaalta siirretään ylimääräinen lämpö energiayrityksen kaukojäähdytysveteen.

Kaukojäähdytys lisää asumismukavuutta ja sen asentaminen vanhoihin kiinteistöihin on järkevää juuri putkiremontin yhteydessä. Mikäli putkiremontin yhteydessä jäähdytystä ei vielä hankita, kannattaa sille kuitenkin tehdä varaukset tulevaisuutta varten.

Suunnittelu kaiken A ja O

Kaukojäähdytykseen suunnitteluun kannattaa ottaa kokeneet tekijät.  Silloin osataan ottaa huomioon mahdolliset tulevat yllätykset. Jokainen kiinteistö on omanlaisensa ja toteutustavat voivat vaihdella.

Kokeneet suunnittelijat osaavat ottaa huomioon kustannustehokkaat ja asukkaita mahdollisimman hyvin palvelevat vaihtoehdot. Tärkeää on myös se, että asukkaat osaavat asennettuja laitteita käyttää.

Lue alkuperäiset jutut Helenin nettisivuilta ja Talokeskus Yhtiöiden Kiinteistösektori -lehdestä 3/2016.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti