Kerrostalot 1940–1960

Kuvan lähde: Rakennustieto Oy

Neliosainen Kerrostalot-kirjasarja esittelee eri vuosikymmenten kerrostalotyyppejä ja niiden rakenneratkaisuja. Kirjasarjan kaikki osat ovat jälleen saatavilla, sillä nyt ovat ilmestyneet uudet painokset vuosia 1940–1975 käsittelevistä kirjoista.

Kerrostalot 1940–1960 -kirjassa esitellään selkeiden ja yksityiskohtaisten piirustusten avulla tuon aikakauden kerrostalojen runkotyypit sekä rakenteet ja rakennusosat. Kirjassa on paljon tietoa -40–60-luvun talojen LVIS-järjestelmistä, rakentamista ohjanneista määräyksistä ja ohjeista sekä käytetyistä materiaaleista ja tarvikkeista. Lisäksi esitellään aikakauden rakentamisen trendit ja rakentamiseen vaikuttaneet seikat (mm. pula-aika, säännöstelyn hellittäminen).

Kirja on kiinnostava esitys ns. sekarakentamisen kauden kerrostaloista. Talojen ominaispiirteet selviävät kirjan tarkoista selostuksista. Kirjassa on käytännön tietoa paitsi talojen rakenteista myös esimerkiksi asuntojen huoneiden, keittiön ja kylpyhuoneen ilmeestä. Kirjan avulla on siten helppo perehtyä -40–60-luvuilla rakennettujen talojen alkuperäiseen ilmeeseen.

Kirja on näköispainos vuonna 1990 ilmestyneestä kirjasta. Sen ovat kirjoittaneet Erkki Mäkiö, Maarit Malinen, Petri Neuvonen, Jyrki Sinkkilä, Anna-Maija Tuunanen ja Jukka Saarenpää. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti