Kerrostalot 1960–1975

Kuvan lähde: Rakennustieto Oy

Neliosainen Kerrostalot-kirjasarja esittelee eri vuosikymmenten kerrostalotyyppejä ja niiden rakenneratkaisuja. Kirjasarjan kaikki osat ovat jälleen saatavilla, sillä nyt ovat ilmestyneet uudet painokset vuosia 1940–1975 käsittelevistä kirjoista.

Kerrostalot 1960–1975 -kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti tuolle aikakaudelle tyypilliset kerrostalot rakenteineen. Jälleenrakennusaikaa seuranneina ”rakentamisen hulluina vuosina” rakennustekniikka kehittyi nopeasti, uusia rakentamistapoja kokeiltiin ja muun muassa elementtitalojen rykelmiä alkoi nousta kaupunkien liepeille.

Kirjassa on monipuolisesti tietoa -60–70-lukujen kerrostalojen arkkitehtuurista, runkotyypeistä, rakenteista sekä LVI- ja sähkötekniikasta. Talojen ominaispiirteet selviävät kirjan tarkoista selostuksista ja piirustuksista. Lisäksi kirjassa tutustutaan aikakauden rakentamista ohjanneisiin määräyksiin ja ohjeisiin sekä rakentamisen trendeihin (mm. massiivinen asuntotuotanto, kaupunkirakentaminen, elementtitalot).

Kirja on näköispainos vuonna 1994 ilmestyneestä kirjasta. Sen ovat kirjoittaneet Erkki Mäkiö, Esko Tähti, Jukka Saarenpää, Risto Mäenpää, Maarit Malinen, Petri Neuvonen ja Kari Vikström. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti