Kestävä Kivitalo -palkinto As Oy Helsingin Kuunarille

As Oy Helsingin Kuunarille on myönnetty Kestävä Kivitalo -palkinto 2015.  Paikallarakennettu taloyhtiö valmistui Helsingin Lauttasaareen vuonna 2014.

Rakennusosakeyhtiö Hartelan toteuttama As Oy Helsingin Kuunari koostuu kolmesta, viisikerroksisesta erillisestä kerrostalosta, joiden alla on yhteinen paikoitushalli. Kaikista 39 asunnosta on merinäköala.

– Kaikki asunnot on sijoitettu rakennuksen kulmiin siten, että niistä avautuvat avarat näkymät kahteen suuntaan, kohteen pääsuunnittelija Mari Ille L-Arkkitehdit Oy:stä sanoo.

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Palkinnon myöntää Kestävä Kivitalo -yritysryhmä.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että As Oy Helsingin Kuunarin arkkitehtuurissa on otettu onnistuneesti huomioon merellinen ympäristö. Arkkitehtuuri on harmonista ja ympäristöönsä hyvin istuvaa. Rakennuksen klassista ilmettä on kevennetty modernein tyylikeinoin.

Julkisivut ovat osin puhtaaksimuurattua tiiltä ja osin rappausta. Alakerroksessa ja aidoissa on käytetty myös luonnonkiveä. Rakennusten runko on tehty pääosin paikalla valaen.

Lähtökohtana paikallarakentaminen

Paikallarakentaminen otettiin suunnittelun lähtökohdaksi jo aivan alkuvaiheessa.

– Välipohjassa vaihtoehtona olisi ollut ontelolaatta ja ulkoseinässä villarappaus. Hartela päätyi parempiin rakenteisiin kohteen sijainnin ja laadukkaamman kokonaisuuden vuoksi. Välipohjissa paikallavalu on tiiviimpi ja eristää paremmin ääntä. Merenrantaan rakennettaessa ulkoseinän paras vaihtoehto on kuorimuuri-rakenne, rakennesuunnittelija Timo Luostarinen Insinööritoimisto Teknokolmio Oy:stä sanoo.

Pysäköintihallin autopaikkajako ei sallinut aina kantavia pystyrakenteita optimaalisissa kohdissa. Asia ratkaistiin paikallavaletuilla palkkirakenteilla.

– Asunnot ovat hieman normaalia korkeammat, mikä ei ollut mikään ongelma paikalla rakennettaessa. Asuntoihin saatiin vaivatta myös lattialämmitys ja sen myötä ikkunat ulottumaan lattiaan asti, Mari Ille lisää.

Ulla Kangasmaan mukaan asunnon ostajat osaavat arvostaa laatua.

– Suuri osa Helsingin Kuunarin asunnoista myytiin jo rakentamisen aikana. Mari Ille toteaa, että As Oy Helsingin Kuunarissa oli mahdollista suunnitella asunnot parhaalla mahdollisella tavalla.

– Sekä asunnot että porrashuoneet ovat väljiä ja valoisia. Asuminen olisi paljon mukavampaa, jos näin voisi suunnitella useammin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti