Kierrätätkö oikein kun muutat?

Muuttaessa ylimääräistä tavaraa kerääntyy helposti nurkkiin. Jukka Aarnio Niemi Palveluista kertoo MyyAsuntoni.fi -sivuston blogissaan, kuinka itselle turhat tavarat kierrätetään vaivattomasti ja vastuullisesti.

Tarpeeton tavara kiertoon

Muuton yhteydessä löytyy usein tarpeettomaksi jääneitä tavaroita, vaatteita ja kalusteita, jotka kannattaa kierrättää vaivattomasti. Muuttofirma voi toteuttaa kierrätyksen kustannustehokkaasti, samalla autolla ja henkilöstöllä, jolla muutto hoidetaan, jolloin säästyy kuljetusmaksuja ja hiilidioksidipäästöt vähenevät. Kodinkoneet, kalusteet ja muut tavarat päätyvät ympäristöä kunnioittaen lajittelun ja kierrätyksen kautta energiaksi ja uusiomateriaaliksi, jolloin ei synny ympäristöä kuormittavaa kaatopaikkajätettä.

Kierrätä vastuullisesti ja helposti

Muuttofirman kierrätyspalvelun avulla saat helposti ja ekologisesti ylimääräiset tavarat kierrätykseen. Esimerkiksi Niemi Palveluilla tavoitteena on, että 0 % päätyy kaatopaikalle. Kierrätettävät tavarat lajitellaan ja kierrätetään kierrätysjärjestelmän mukaisesti, joka kattaa jätelain ja alueellisten jätehuoltomääräysten vaatimukset.

Jätelaissa velvoitetaan noudattamaan seuraavaa etusijajärjestystä: Ensisijaisesti on vähennettävä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta. Jos jätettä kuitenkin syntyy, jätteen haltijan on ensisijaisesti valmisteltava jäte uudelleenkäyttöä varten tai toissijaisesti kierrätettävä se. Jos kierrätys ei ole mahdollista, jätteen haltijan on hyödynnettävä jäte muulla tavoin, mukaan lukien hyödyntäminen energiana. Jos hyödyntäminen ei ole mahdollista, jäte on loppukäsiteltävä.

Käytä ympäristöystävällisiä muuttotarvikkeita

Ympäristöä säästyy, kun muutossa käytetään kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Pakkaaminen kestäviin muovisiin muuttolaatikoihin on ekologisempaa kuin esimerkiksi pahvilaatikoiden käyttö, joiden hävittäminen rasittaa luontoa. Muovista laatikkoa voi myös käyttää aina uudestaan.

Lue koko blogi

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti