Kiinteistölehti antaa vinkkejä keittiöremonttiin ja isännöitsijän valintaan

Pian postiluukusta kolahtaa huhtikuun Suomen Kiinteistölehti. Se on satasivuinen tietopaketti kevään ja Taloyhtiötapahtuman kunniaksi. Tarjolla on muun muassa asiaa remonteista ja niiden rahoituksesta sekä taloyhtiön että osakkaan näkökulmasta.

Keittiö kannattaa usein kunnostaa silloin, kun taloyhtiössä on putkiremontti. Vielä parempi, jos mukaan innostuu muutama naapuri. Kerromme, miten remontoidaan oman kodin sydän samalla kun taloyhtiö saneeraa putkensa.

Isännöinti on taitolaji. Niin on isännöintipalvelujen ostaminenkin. Huhtikuun Kiinteistölehdessä kerrotaan, mitä kaikkea on hyvä ottaa huomioon – ja miten tietoa saa. Isännöintialan muutoksista vuosikymmenten mittaan kertoo puolestaan kiinteistöneuvos Pär Björnström.

Huolellisuus on yhtä tärkeää kaikissa taloyhtiön palvelujen hankinnoissa. Jo tarjouspyyntövaiheessa kannattaa ottaa selvää, onko palvelujen tarjoaja luotettava ja asiansa osaava kumppani. Kerromme myös tilaajavastuulain uudistuksesta ja mitä kaikkea se tuo tullessaan.

Tulipalo on ikävä vieras. Paloturvallisuutta parantavaa tekniikkaa on saatavilla jopa varsin kohtuullisella hinnalla sekä vanhoihin asuinkiinteistöihin että uudisrakennuksiin. Sprinklausta kohtaan tunnetaan Suomessa turhia ennakkoluuloja, vaikka se puukerrostalohin toisaalta vaaditaankin. Hellavahdit ja muut tekniikan tuomat pienet turva-apulaiset taas turvaavat hajamielisten ja heidän naapureidensakin elämää.

Toimivat kattokaivot, rännit ja sadevesikaivot ovat tärkeitä talon hyvinvoinnille. On taas aika tarkistaa niiden kunto. Kiinteistölehden perinteinen Taloyhtiön kevättoimet -ohjeistus auttaa asiassa.

Nykyajan talotekniikkaa ovat myös valvontakamerat. Ne ovat hyviä ja hyödyllisiä renkejä, mutta eivät saa ryhtyä tirkistelemään asukkaiden arkea.

Korjaustarpeet kasvavat, mutta onneksi raha on nyt kohtalaisen halpaa. Matalat korot ja kohtuulliset lainaehdot helpottavat taloyhtiön tuskaa, kun on aika päättää korjausurakan rahoituksesta. Kiinteistölehti vertaili pankkien lainaehtoja.

Vuokranantaja ei aina tiedä, miten sijoitusasunnon remonttikuluja voi ja kannattaa vähentää. Veronmaksajien Keskusliiton lakiasiainjohtaja Vesa Korpela opastaa tässä ja monessa muussa vuokranantajan veroilmoitukseen liittyvässä asiassa.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt, ja siihen pääset mm. osoitteesta www.kiinteistolehtikinsta.thqa.fi/digilehti.

Tänä vuonna Kiinteistölehti juhlii 90-vuotista taivaltaan. Lehden juhlanumero on kaikille avoin digitaalinen lehti, jossa katsotaan historiaan lehdessä vuosikymmenien saatossa julkaistun aineiston kautta. Myös sen voit lukea osoitteesta https://www.kiinteistolehtikinsta.thqa.fi/zine/33/cover.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti