Kiinteistömessukokonaisuudessa 20.11. käsitellään viihtyisän kiinteistön rakennuspalikoita

Mistä koostuu viihtyisä kiinteistö? Miten kasvillisuus vaikuttaa kaupungin viihtyisyyteen? Mitä pihalla saa tehdä, ja mitä ei? Entä miten taloyhtiö viestii? Kiinteistöalan messukokonaisuus, Kiinteistömessut, Väri ja Pinta sekä ViherTek järjestetään 18.–20.11.2015 Messukeskuksessa, Helsingissä.  Perjantain 20.11. teemana on ”viihtyisä kiinteistö”.

Kiinteistöjen peruskorjaamiseen ja ylläpitoon, maalaukseen ja pintakäsittelyyn, julkisivujen kunnossapitoon sekä viherrakentamiseen keskittyvä messukokonaisuus yhdistää kiinteistönhoidon, -huollon, kunnostuksen ja suunnittelun eri osa-alueet. Viimeisen messupäivän teemana on viihtyisä kiinteistö”.

Viihtyisä kiinteistö koostuu lukuisista eri asioista – joskus sellaisistakin, joita ei edes tule ajatelleeksi. Näitä ovat esimerkiksi hulevesien eli sade-, valumis- ja sulamisvesien järkevä ohjaaminen kiinteistön piha-alueella sekä se, että taloyhtiö viestii osakkaille ja asukkaille riittävästi. Asumisen viihtyisyyteen vaikuttavat paljon myös ympäröivä kaupunkikasvillisuus sekä värien ja eri pintamateriaalien käyttö rakennusten eri pinnoissa. Messujen Piazza-ohjelmalavalla lisää aiheista perjantain aamupäivän ohjelmassa.

Mitä pihalla saa ja ei saa tehdä? Mistä asukasviihtyvyys syntyy?

Perjantain Piazza-paneelin aiheena on asukasviihtyvyys. Keskustelun kohteena on, mitä taloyhtiön pihalla saa tehdä ja miten asukkaat saadaan viihtymään. Wilma Schlizewskin moderoimaan paneeliin osallistuvat arkkitehdit Mari Matomäki (Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki) ja Jari Huhtaniemi (Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto) sekä toimitusjohtaja Krister Ilvonen (MTR-Isännöinti Oy).

Sokerina pohjalla naapurisopu

Asukasviihtyvyyden peruselementtejä on se, että tulee toimeen naapureidensa kanssa.  Yleensä näin onkin, mutta joskus kaikki ei suju toivotulla tavalla. Perjantai-iltapäivänä naapurisopua käsitellään Piazza-lavalla huumorin ja improvisoinnin keinoin. Lavalle astuu improvisaatioteatteri Pore, ja esityksen käytännön asiantuntijoina toimivat Kimmo Karvinen Good House Oy:stä ja hankejohtaja Miriam Attias Naapuruussovittelukeskuksesta.

Messuilla julkistetaan Väri 15 -kilpailun voittaja

Perjantaina 20.11. klo 12 Piazza-lavalla julkistetaan Väri 15 -kilpailun voittaja. Kilpailun avulla tuodaan esiin suomalaista värisuunnittelua, ja siinä on arvioitu kotimaassa toteutettuja uudisrakennus- ja restaurointikohteita, jotka ovat valmistuneet 1.5.2013–30.4.2015. Kilpailun palkintosumma, 5 000 euroa, voidaan jakaa useamman toimijan kesken. Kilpailun järjestävät Pintaurakoitsijat ry ja Helsingin Maalarimestariyhdistys yhdessä Messukeskuksen kanssa. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Messujen ohjelmista vastaavat alan tärkeimmät toimijat, muun muassa Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto, Viher- ja ympäristörakentajat ry, Pintaurakoitsijat ry, Helsingin Maalarimestariyhdistys ry sekä Julkisivuyhdistys ry. Koko kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.kiinteistoklusteri.fi.

Joka toinen vuosi järjestettävään kiinteistöalan tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Kiinteistö, Väri ja Pinta, ViherTek sekä turvallisuusalan FinnSec ja ammattimaisen AV-tekniikan AudioVisual. Tapahtumat järjestetään 18.-20.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Vuonna 2013 tapahtumissa oli noin 22 000 kävijää.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti