Komissiolta ehdotukset puhtaammasta energiapolitiikasta

Kuvan lähde: Jukka Siren

Euroopan komissio esitteli eilen toimenpidepaketin, jolla voitaisiin säilyttää EU:n kilpailukyky puhtaaseen energiaan siirtymisen muuttaessa maailman energiamarkkinoita.

Komissio haluaa EU:n johtavan maailman siirtymistä puhtaampaan energiaan eikä pelkästään mukautuvan siihen. Siksi EU on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä vähintään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Samalla EU pyrkii uudenaikaistamaan talouttaan ja luomaan työpaikkoja ja kasvua. Komission ehdotuksilla on kolme päätavoitetta: energiatehokkuus etusijalle, EU maailmanlaajuiseen johtoasemaan uusiutuvan energian alalla ja kohtuulliset sopimusehdot kuluttajille.

Ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Cañeten mukaan komission ehdotukset luovat vahvan markkinakysynnän uudelle teknologialle, tarjoavat oikeat toimintaedellytykset sijoittajille, lisäävät kuluttajien vaikutusmahdollisuuksia, parantavat energiamarkkinoiden toimintaa ja auttavat saavuttamaan ilmastotavoitteet.

– Erityisen ylpeä olen sitovasta 30 prosentin energiatehokkuustavoitteesta, sillä se vähentää riippuvuuttamme tuontienergiasta, synnyttää työpaikkoja ja pienentää päästöjä vielä lisää… Näillä ehdotuksilla komissio on avannut tien kilpailukykyisemmälle, modernimmalle ja puhtaammalle energiajärjestelmälle. Nyt luotamme Euroopan parlamentin ja jäsenmaiden tukeen, jotta siitä tulisi totta, Cañete sanoo.

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti