Korjausremontointi mahdollistaa kotona asumisen vanhana

Ympäristöministeriöllä on käynnissä ikääntyneiden asumiseen liittyvä kehitysohjelma, jonka tavoitteena on herättää suomalaiset kunnostamaan koti ajoissa. Ympäristöministeriön ohjelmapäällikkö Sari Hosionaho kertoo Helsingin Sanomien artikkelissa, että jo 55-vuotiaana voi alkaa varautua tulevaisuuteen, sillä asumiseen liittyvät ratkaisut ovat suuria.

Ikääntyvät suomalaiset haluavat asua omassa kodissa mahdollisimman kauan. Myös yhteiskunta tukee tätä.

Kun kodin turvallisuutta ja toimivuutta miettii ajoissa, jää pidempi aika toteuttaa tarpeelliset muutokset. Tällöin pystyy hyödyntämään helpommin kotitalousvöhennykset, myös pankit myöntävät remonttilainan helpommin 50- kuin 80-vuotiaalle.

Kodin tiloista muutostöitä joudutaan tekemään useimmiten kylpyhuoneisiin. Remontista voi tulla kallis, jos asunnon suihku sijaitsee ammeen yhteydessä, lattia on liukas tai sen kallistukset ovat liian jyrkät. Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonnan päällikkö Jukka Laakson mukaan kylpyhuoneremontin hinta voi nousta 10 000 euroon, jos kylpyhuone joudutaan remontoimaan käytännössä kokonaan uusiksi. Kunnat myöntävät tällaisiin remontteihin korjausavustusta yli 65-vuotiaille pienituloisille sekä niille, joilla ei ole muuta varallisuutta, jolla remontin voi teettää.

Usein ikääntyneet ryhtyvät korjauttamaan kotiaan vasta, kun on aivan pakko, Laakso kertoo. Remontin teettäjien keski-ikä on tällä hetkellä yli 80 vuotta.
Vanhustyön keskusliitto ja kunnat tarjoavat korjausneuvontaa eri puolilla Suomea.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti