Koskisen ensimmäisen tyyppipuukerrostalon elementit asennusvaiheessa

Puukerrostalojen suosio on Suomessa nousussa. Koskisen Oy on yhteistyökumppaneineen suunnitellut puisen tyyppikerrostalon, joka pyrkii nopeuttamaan hankkeiden etenemistä ja minimoimaan rakennuskustannuksia. Imatralle rakentuvan ensimmäisen tyyppipuukerrostalon muunnoksen elementit ovat parhaillaan asennusvaiheessa.

Imatralle rakentuvan Koskisen ensimmäisen tyyppikerrostalon muunnoksen toimitukseen kuuluvat ulkoseinät, huoneistojen väliset kantavat väliseinät, välipohjat sekä kattorakenteet. Niiden lisäksi Koskisen toimittaa kohteen kattoristikot, CLT-elementteinä jäykistävän seinän sekä palosuojattuja parvekeseiniä ja -laattoja.

– Yksiportainen ja kolmikerroksinen puukerrostalo rakentuu rinteeseen. Betonisen kellarikerroksen päälle rakentuvaan puukerrostaloon tulee yhteensä 13 osakeasuntoa, joiden koot vaihtelevat 32 neliömetrin yksiöistä 86 neliömetrin ja neljän huoneen perheasuntoihin, Imatralla toimiva Koskisen myyntiedustaja Riitta Tella kertoo.

Koskisen tyyppikerrostalo rakentuu puurakenteisista suurelementeistä. Talon suunnittelussa on keskitytty minimoimaan neliökustannukset, jotka ovat noin viisi prosenttia pienemmät kuin tavallisessa puukerrostalossa.

Tyyppikerrostaloa on ollut Koskisen taloteollisuuden lisäksi suunnittelemassa Vuorelma Arkkitehdit, Sweco Rakennustekniikka Oy ja Rakennusliike Reponen.  Tyyppikerrostalo tuo varmuutta rakennuttajalle, sillä rakentamisen aikataulu ja kustannukset sekä rakennuksen toimivuus ja laatu ovat tarkkaan harkittu ja määritelty.

– Elementtien asennus on parhaillaan käynnissä. Kokonaisuudessaan kerrostalon pitäisi valmistua marraskuussa, Koskisen projektimyyntipäällikkö Vesa Saarelainen mainitsee.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti