Kuuden euron työkokeilupalkka rakennusalalle

Työntekijöiden Rakennusliitto on sopinut TES-ratkaisun yhteydessä matalapalkkaisesta työkokeilusta, joka sallii minimissään kuuden euron tuntipalkan. Sopimuksen on tarkoitus edistää ilman työ- tai opiskelupaikkaa olevien, lähtökohtaisesti nuorten ihmisten työllistymistä. Kokeilu kestää sopimuskauden loppuun, eli vuoden 2018 helmikuun loppuun, Kauppalehti uutisoi.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi kertoo, että yrityksessä voidaan paikallisesti sopia luottamusmiehen kanssa aiemmin rakennusalalla työskentelemättömän työntekijän palkkaamisesta kuudeksi kuukaudeksi työkokeiluun. Tällöin palkka voidaan sopia alle TES-tason, mutta vähintään 6 euroon tunnissa.

Kokeilupalkan taso jää selkeästi alhaisemmaksi kuin talonrakennusalan I palkkaryhmän vähimmäispalkka, 9,94 euroa. Lisät, lomarahat, eläkemaksut ja ylityöt maksetaan työkokeilussa oleville kuten muillekin työntekijöille. Työsopimus on myös purettavissa molemminpuolisesti samoin kuin koeaikainen työsopimus. Työkokeilija työskentelee luottamusmiehen kanssa sovittujen kokeneiden työntekijöiden kanssa.

Harjuniemi painottaa, että kyse ei ole vain erityisesti maahanmuuttajien työllistämisen ehdoista, eikä työkokeilua ole myöskään tarkoitettu pelkästään järjestäytyneille yrityksille. Liittoon kuuluva luottamusmies sopimisen osapuolena varmistaa Harjuniemen mukaan kokeilun sosiaalisen turvallisuuden. ”Halpatyön tuontina tätä kokeilusopimusta ei kannata kokeilla. Siinä käy kylmät ja sopimusta väärinkäyttävä firma lähtee työmaalta.”

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti