Lähiöiden rakennuskannan perusparantaminen edessä

Karakallion Huolto Oy juhlii 50-vuotista toimintaansa perjantaina 6.11.2015. Yrityksen toimitusjohtaja Tatu Rasian mukaan yrityksen tulevaisuuden tehtäväkenttään liittyvät oleellisena osana alueen ikääntyvän rakennuskannan korjaushankkeet.

Karakallion Huolto Oy synty liittyy olennaisesti Karakallion ja Viherlaakson aluerakentamiseen. Haka aloitti Karakallion rakentamisen vuonna 1965 ja Viherkallion vuonna 1968. Molemmille alueille perustettiin omat lämpövoimalta ja huoltoyhtiöt. Yhtiöt tekivät sopimuksen yhteistoiminnasta ja Haka luovutti ne osakasyhtiöiden hoitoon vuonna 1971. Vuonna 1992 Viherkallion Lämpö fuusioitui Karakallion Huoltoon. Samalla sen taloyhtiöt tulivat Karakallion Huolto Oy:n osakkaiksi.

– Haluamme olla keskeisessä osassa Karakallion kiinteistöjen kehittämisessä jatkossakin, suuren joukon kiinteistöissä tullessa elinkaaressaan peruskorjausikään. Päämäärämme sekä isännöinti- että huoltopalvelujen tarjoajana on olla alueella halutuin asumispalvelujen tarjoaja. Tämä edellyttää osaavaa henkilöstöä ja ajanmukaista kalustoa. Pyrimme myös tuottamaan asiakkaillemme huolto- ja isännöintipalvelujen sekä korjausrakentamisen koordinoinnin synergian hyötyjä entistä tehokkaammin, sanoo Karakallion Huollon toimitusjohtaja Tatu Rasia.

Tatu Rasia sanoo yhtiön palveluita kehitettävän erityisesti sähköisten palvelujen alueella. Sen lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat muun muassa uuden toiminnanohjausjärjestelmän sekä uuden huoltokirjaohjelmiston käyttöönotot.

Espoon kaupunki näkee alueellisten huoltoyhtiöiden merkityksen säilyneen läpi vuosikymmenten. Peruskorjaushaaste nostaa tätä merkitystä entisestään.

– Asumisen osuus suomalaisen hiilijalanjäljestä on noin 30 prosenttia. Suunnitelmallisella kiinteistöpidolla voidaan merkittävästi vaikuttaa alueen kiinteistöjen elinkaareen, energiatehokkuuteen ja asumisviihtyvyyteen. Tässä aluehuoltoyhtiöillä, kuten Karakallion Huollolla, on tärkeä rooli. Aluehuoltoyhtiöiden, taloyhtiöiden hallitusten ja kaupungin yhteistyöllä voidaan selättää peruskorjausikään tulevien lähiöiden haasteet ja kunnostaa lähiöt energiaviisaiksi ja viihtyisiksi, sanoo Espoon kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo.

Karakallion Huolto julkistaa perjantaina 6.11. yhtiön ja pitkälle myös Karakallion ja Viherkallion alueiden syntyä ja asumisen kehitystä läpikäyvän historiateoksen. Kirjan on kirjoittanut kiinteistöneuvos Seppo Käkelä.

Karakallion Huolto Oy on perustettu vuonna 1965. Yhtiö tarjoaa isännöinti- ja kiinteistönhuoltopalveluja Espoon ja Kauniaisten alueella. Karakallion Huollon omistajina on 21 Karakalliossa ja Viherkalliossa sijaitsevaa taloyhtiötä. Yhtiön isännöinti- ja huoltopalveluja käyttää noin 175 kiinteistöä. Yhtiön palveluksessa on 38 työntekijää ja sen liikevaihto on 2,7 miljoonaa euroa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti