Lämmityskuluja säästyi 2015, nyt tuli talvi

Vuosi 2015 oli Forecan arvion mukaan keskilämpötilaltaan lämpimin koko vuodesta 1900 alkavan tilastoinnin aikana. Pääkaupunkiseudulla taloyhtiöt kuluttivat lämpöä yli 10 % keskimääräistä vähemmän. Myös joulukuu oli poikkeuksellisen lämmin.

Ilmatieteenlaitoksen lämmitystarvetilastojenkin mukaan vuosi 2015 oli harvinaisen leuto. Kiinteistöjen lämmitystarve oli alhaisin sinä aikana, kun laitos on 1960-luvun alusta alkaen laskenut lämmitystarvelukuja. Tammi-marraskuussa lämmitystarveluku oli alhaisin joka puolella maata. Myös talvi 2014–2015 oli melko leuto. Keskivertotalveen verrattuna syystalvi 2015 oli silti poikkeuksellisen lämmin. Syksyn luvut olivat Helsingissä ja Jyväskylässä aineiston neljänneksi alhaisimmat.

Harvinaisen leuto syksy ja halventunut öljy alensivat myös pientalojen lämmityskuluja. Energiateollisuuden arvion mukaan omakotitaloissa säästyi marraskuussa lähes kolmekymmentä euroa.

Vuodenvaihteen jälkeen kylmä ilma kuitenkin tuli Suomeen. Taloyhtiöiden kannattaa huomioida, että vaikka talvikunnossapito olisi ulkoistettu huoltoyhtiölle, on taloyhtiössä oltava poikkeustilanteissa valmius tarttua toimeen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti